Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Zapékaný květák s libečkem

0.0
Zapékaný květák s libečkem

Potřebné ingredience

1 menší květák, 6 větších brambor, hrst posekaného čerstvého libečku, 100g nivy, 4 vejce, 100g cihly, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, oblíbená kořenící směs, nejlépe adžika, 1-2 rajčata, olej na vymaštění pekáčku

Postup přípravy

1. Květák rozdělíme na růžičky a povaříme. Do vymazaného pekáče klademe plátky brambor. Osolíme, opepříme a posypememe libečkem. Nemáme-li čerstvý libeček po ruce, můžeme ke květáku přidat třeba čerstvý pórek nebo petrželku.

2. Na ně klademe povařený květák posypaný adžikou. Takto dále vrstvíme a vše zakončíme brambory.

3. Rozmícháme vejce s nastrouhanými sýry a česnekem a zalijeme jimi navrstvenou směs. Poklademe plátky rajčat a pečeme:-)

postupně vrstvíme brambory a květák

navrch poklademe rajskými jablíčky

pohled vrstvení z boku

.... a zdravá dobrůtka je hotova, dobrou chuť:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie