Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

Perníčky - druhý den měkké

0.0
Perníčky - druhý den měkké

Potřebné ingredience

80 dkg hladké mouky,
30 dkg moučkového cukru,
4 vejce,
20 dkg tuku (Hera),
1 lžička soli,
1 prášek do perníku,
1/2 perníkového koření - může i nemusí, nebo podle chuti,
9 lžic medu,

Postup přípravy

Vše smíchat, nechat odležet - nejlépe do druhého dne. Vykrajovat širší - né slaboučké tvary. Jakmile začnou kraje hnědnout - vyndat z trouby!!!!!!!! Jinak budou tvrdé. Po vyndání z trouby pomašlujeme rozetřeným vajíčkem. Dá to nádherný lesk.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zolice 18. 12. 2008, 17:15
Holky a nakolik vyhřejváte troubu? Na 200? A jak začnou okraje hnědnout, tak vyndat?
alis78 20. 12. 2008, 8:55
@zolice Já mám troubu na 180, a opravdu jak už na některých začnou hnědnout okraje tak vyndat, ikdyž né na všech. To záleží jak se povedou udělat stejný. Ale né je tam nechat, aby zhnědly - to pak už jsou tvrdý ;-) ;-) ;-) Ale to jde o zvyk - o tu první zkušenost, pak už se ví, kdy je to zrovna ono. *-) *-) *-) Tak přeju dobré pečení. |:o) |:o) |:o) (banky) (banky)
pavlags 13. 12. 2008, 9:48
Perníčky jsou výborné, opravdu hned měkké. Já je slepuju povidlama a namáčím v čokoládě, tak jsou ještě lepší. :-$ Skvělý recept děkuji. (Y) (clamp) :-)
alis78 13. 12. 2008, 13:59
@pavlags Jé tak to mě nenapadlo - to taky zkusím s tou marmeládou. Čokoládu raději ne, to bych jí měla po celým bytě ;-) ;-) ;-)
Richina 27. 11. 2008, 13:01
Tak tedy nevím kde se stala chyba :-S :-S,ale dělala jsem perníčky přesně podle receptu,je to už 5 den a jsou jako beton :-$ :-$ :-$ :-$..Budu doufat,že ještě změknou(i když začínám pochybovat)..Ale jinak chuť výborná :-) :-) :-) :-)
alis78 (upraveno) 28. 11. 2008, 13:59
@Richina Leni, to teda nevím, zda vám změknou, ale opravdu jsou měkké hned, podle mě, jste je nechala dlouho v troubě. Opravdu, jakmile začnou hnědnout kraje tak je vyndat. Jsou i perníčky, kde je nechávájí déle v troubě aby byly hnědší. A nedělat je moc slabé. Tak třeba se na podruhé povedou. :-) :-) Já dělám, vždy poloviční dávku - ale do 14 dní je pryč. :-@. Já už je dělám 3 rok a vždy jsou měkké (L) (L) (L)
Richina 28. 11. 2008, 16:13
@alis78 Alčo nevím dělala jsem některé silné,některé slabé ;-) ;-) a tvrdý jsou všechny a v troubě byli jen do zhnědnutí krajů :-$ :-$(přiznávám některé dýl),ale jsou tvrdý (H) (H) (H)No nevadí,dělala jsem je poprvé v životě a rodinka na ně i tak pořád chodí,protože jsou chuťově výborný :-p :-p..Třeba se příští rok zadaří (F) (F) (F) (F)..
martanov 26. 11. 2008, 20:22
Určitě vyzkoušíme. :-) :-) :-) Už se těším (banky) (andel)
Ketty12 26. 11. 2008, 19:58
tady někdo píše zda není té mouky málo o proti tomu množství tuku??? *-) *-) Pokud dobře čtu tak mouky má být 80dkg a tuku 20dkg :-$ to znamená že je více mouky a né tuku jak se tam dotyčná paní vás ptá, je to tak??? Děkuji za vysvětlení a hezký večer přeji Zdena. (L) (L)
alis78 28. 11. 2008, 13:28
@Ketty12 jj, je to správně napsané. Jen paní četla 80 g místo dkg. Tak se jí to zdálo málo. ;-) ;-)
zverimex 13. 11. 2008, 15:15
omlouvám se, ale nějak jsem špatně koukala, místo 80dkg jsem viděla 80g. ještě jednou omluva. Petra
alis78 14. 11. 2008, 8:52
@zverimex :-D :-D jé, tak to potom jo? To by bylo opravdu málo. :-D :-D To je to ospalé počasí (destnik) (child3). Tak ať se povedou.
zverimex 11. 11. 2008, 13:15
Ještě jeden dotaz.... není té mouky málo oproti množství tuku??? *-) *-)
zverimex 11. 11. 2008, 13:07
Jsou (Y) můžete mi říct, kolik asi jich je z jedné dávky?? Děkuji Petra
alis78 12. 11. 2008, 10:28
@zverimex Z půlky této várky je z nich skoro dvě tyhle pixle, co jsou na obráku. Já dělám jen 1/2 várky, neboť z celé je jich opravdu hodně. :-) :-) Ne,ne, má tam být tolik mouky, kolik je psáno. *-) Samozřejmě se tam může přidávat podle potřeby. Těsto je pak opravdu super a lehce se zpracovává. ještě tam můžete přidat 10 dkg vlašských ořechů. (L) (L)
Zdenina 11. 11. 2008, 10:00
Vypadají pěkně (Y) (Y) (Y)
alis78 11. 11. 2008, 12:55
@Zdenina děkujuuuu (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie