(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Bábovka - rychlá a moc dobrá

Potřebné ingredience
5 vajec + 30 dkg cukru krupice + 1/4 l oleje + 1/4 l vaječného likéru + 35 dkg polohrubé mouky + 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Přestože zde na MMB už nějaký recept na "vaječňákovou" bábovku proběhl, tak uvádím tento, neboť má trochu jiné poměry přísad. Je to recept od mé švagrové - zkušené pekařky. Bábovka je výborná! Je to první bábovka, která se mi povedla. Dostala jsem novou bábovkovou formu a tohle byl první výtvor - a hned super úspěch.
Postup: Tak jak je to napsané v přísadách za sebou vše postupně smíchat dohromady - šlehám elektrickým šlehačem. Vejce dávat celá! Žádný sníh apod.
Poté nalít do vymazané a vysypané formy (vysypávám hrubou moukou).
Pečeme cca 50 - 60 minut při 170 - 180 °C.
Dobrou chuť!
Postup: Tak jak je to napsané v přísadách za sebou vše postupně smíchat dohromady - šlehám elektrickým šlehačem. Vejce dávat celá! Žádný sníh apod.
Poté nalít do vymazané a vysypané formy (vysypávám hrubou moukou).
Pečeme cca 50 - 60 minut při 170 - 180 °C.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

JEŽEK
(upraveno)
13. 11. 2008, 11:30
Dobrý den Radko dnes jsem vaši bábovku shlédla a nedalo mi to
tak jsem jí upekla.Je opravdu výborná
.Je vysoká a něměla jsem problém jak s vyklopením tak .............s jídlem
.Snad ten alkohol vyprchal jinak se budou holky divit ,až jí zkusí
.Tak moc děkujem za inspiraci.Liana





nahlásit
VaclavPechac
(upraveno)
7. 5. 2022, 5:49
@JEŽEK
dobry den musite vzit sadlo ay pořadne to vimazat a pak zvit hrubou mouku a vimazat to po zadle









nahlásit

Lucy06
(upraveno)
14. 11. 2008, 13:25
@JEŽEK
Jsem ráda že se povedla a že chutnala
Myslím , že po hodinovém pečení tam už nemůže být po alkoholu ani stopy. Jedla jí i moje 2,5letá Lucinka a na vycházce šla docela rovně


nahlásit