(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pikantní kukuřičná polévka
Potřebné ingredience
1 plechovka kukuřice nebo 1 sáček mražené kukuřice
*1 menší pórek
*olej nebo máslo a nebo od obojího troška
*přibližne 1 1/2l vody a 1-2 kostky vývaru (nejlepší alnatura dm -bez glutamátu)
*2 rajčata
*chilli papričky (může být i mletá, ale nedoporučuji)
*1 kelímek 12% smetany nebo jogurt s mlékem
*velká hrst ovesných vloček
*pepř, příp. sůl
*několik snítek bazalky (při použití sušené jen špetka)
Postup přípravy
Na másle s kapkou oleje (máslo se pak nepřepaluje) osmahneme pórek, přidáme kukuřici a zalijeme vodou.
Když se začne vařit, přidáme 1-2 kostky vývaru (dle chuti -některé jsou více slané, někdo více solí...). Přidáme ovesné (i jiné) vločky. Občas zamícháme neboť vločky mají tendenci se přichytávat.
Necháme vařit a zatím si nakrájíme na drobounko chilli papričky (max. 2 menší). Spaříme a oloupeme rajčata, nakrájíme na osminky.
Když se vločky začnou rozvařovat (a zahušťovat tak polévku), odstavíme a vše řádně rozmixujeme. Občas si před mixováním dávám stranou pár lžic, aby v polévce byla videt jak kukuřice, tak vločky a pórek.
Přilijeme smetanu, přidáme papričky a rajčata a vrátíme na sporák. Vaříme tak, aby polévka jen lehce probublávala cca 5 minut.
Použijete-li místo smetany jogurt, dávejte před mixováním!
Nějak výrazně pálivá není, polévku jí i má tříletá dcera. Pro děti je spíše nevhodný pepř.
Dobrou chuť:o)
ps: vločkama zahušťuji třeba i guláš. dokud jsem to nepřiznala, nikdo to nepoznal...:o)))
Když se začne vařit, přidáme 1-2 kostky vývaru (dle chuti -některé jsou více slané, někdo více solí...). Přidáme ovesné (i jiné) vločky. Občas zamícháme neboť vločky mají tendenci se přichytávat.
Necháme vařit a zatím si nakrájíme na drobounko chilli papričky (max. 2 menší). Spaříme a oloupeme rajčata, nakrájíme na osminky.
Když se vločky začnou rozvařovat (a zahušťovat tak polévku), odstavíme a vše řádně rozmixujeme. Občas si před mixováním dávám stranou pár lžic, aby v polévce byla videt jak kukuřice, tak vločky a pórek.
Přilijeme smetanu, přidáme papričky a rajčata a vrátíme na sporák. Vaříme tak, aby polévka jen lehce probublávala cca 5 minut.
Použijete-li místo smetany jogurt, dávejte před mixováním!
Nějak výrazně pálivá není, polévku jí i má tříletá dcera. Pro děti je spíše nevhodný pepř.
Dobrou chuť:o)
ps: vločkama zahušťuji třeba i guláš. dokud jsem to nepřiznala, nikdo to nepoznal...:o)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Chana
(upraveno)
11. 11. 2010, 13:04
Dnes jsem dělala a je výborná!