Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Míša řezy

0.0
Míša řezy

Potřebné ingredience

Těsto
5 polévkových lžic polohrubé mouky, 6 lžic moučkového cukru, 6 vajíček, 3 lžíce kakaa, 1 a půl lžíce oleje, 1 malá lžička kypřicího prášku.

Krém
2 kostky měkkého tvarohu, 1 máslo nebo Hera, 15 dkg moučkového cukru.

Poleva
1 tabulka čokolády na vaření, 15 dkg 100% tuku.

Postup přípravy

Recept na Míša řezy - postup přípravy
Nejdříve si pořádně vymažeme a strouhankou nebo moukou vysypeme pečící plech. V míse utřeme žloutky s cukrem do husté pěny (můžeme použít elektrický ruční šlehač) a postupně vmícháme po kapkách olej a po lžičkách kakao. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, přidáváme po lžících k vejcím a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh.Těsto vlijeme na plech a zvolna pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 10 – 15 minut, podle typu trouby.

Krém a poleva - postup přípravy
Máslo s cukrem utřeme (ušleháme) do pěny a přidáme celý tvaroh. Celou tuto směs vyšleháme na hladký krém. Vychladlý piškot potřeme krémem a dáme na chvíli vychladit do lednice. Mezitím si nalámeme čokoládu na menší kousky dáme do porcelánové nebo skleněné misky, přidáme k ní tuk nakrájený na tenké plátky a rozehřejeme v mikrovlnné troubě nebo nad hrncem s vařící vodou. Ztuhlý krém polijeme vlažnou čokoládou, necháme ztuhnout a krájíme na menší čtverce

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie