Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept

Začínáme

0.0
Začínáme

Postup přípravy

Chtěla by jsem poprosit o nějaké receptíky od 6. měsíce. Děkuji moc

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Iveta a dětičky 25. 11. 2008, 13:20
Ještě jsem si vzpomněla báječné je třeba jen rozmix. brambor s odstříkaným mlékem - nebo sunárkem a máme tu bramborovou kašičku alá maminka ;-)
alexo 25. 11. 2008, 13:17
Ahoj, tak my zaciname od Stedreho dna, nakolko Lukasko bude mat vtedy 6 mesiacov a 1 den, nech aj on ma Vianoce :-D :-D :-D Doktorka kazala takto: Zacat s uvarenou mrkvou a po tyzdni pridat zemiak, potom po tyzdni napr. cuketu, karfiol, brokolicu atd..po mesiaci pridat masko , najlepsie z domaceho kralika a az potom, cize po ukoncenom 7 mesiaci zacat s kasou, ale vyhradne len s ryzovou..ta sa varj moze aj 4 mesiace davat bez obmedzenia... Velmi sa na to netesim, ale ked sa psychicky pripravim, snad to zvladneme obaja ;-) ;-) ;-)
Iveta a dětičky 25. 11. 2008, 13:12
Dobrý den. Také mám holčičku 6 a půl měsíce a vařím tak jak doporučila lékařka. Začíná se rýží nebo brambůrkem s mrkvičkou. Jídlo se má jíst pár dní aby se ukázalo zda nemá mimi na nějakou tu zeleninku alergii, pak se přidá petrželka, a pak co vás napadne, já jsem si nakoupila květák, brokolici, červenou řepu. Vařím to tak že si dám do papiňáku vodu napařovák a tam si dám všechny suroviny uvařím i s brambory a později i s masem a pak si hodím do mixeru brambor a mrkev, mix, mix ,mix a šup do mrazáku. rýži si vařím zvlášt. Obmněnuji složení nadělám si tak spoustu jídla a na dlouhou dobu mám klid. Rozhodně bych jídlo nesladila a solit takhle malým dětem je také špatné. Vařila jsem takhle i Filípkovi (teď 3letému) a vždycky baštil pěkně a Adélka teď také. Bude vám to nejdříve plivat neumí si totiž jídlo posunout jazykem do krčku. Já osobně si myslím že sladit zbytečně jídlo ať jde o zeleninku či ovoce nebo jogurt je zbytečné učení na sladké. Není to třeba opravdu. chce to jen trpělivost, Hodně zdaru a [A]
daniša 20. 11. 2008, 20:08
ZELENINOVÝ KRÉM 1 středně velký vařený brambor, 20 g karotky, 20 g kedlubny, 20 g jablka, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžička cukru, trocha citronové a rajčatové šťávy nebo šťávy čerstvě vylisované z rajčete. Jogurt promícháme s cukrem a vmícháme do něj nastrouhaný vařený brambor a nastrouhanou vařenou zeleninu s jablkme. Ochutíme citronovou šťávou a přírodní rajčatovou šťávou. Vymícháme na potřebnou hustotu, necháme 10 minut odležet a podáváme. Dobrou chuť. Moc nám chutná. Daniela a kluci (Y) (Y) (hello)
mamule1 19. 11. 2008, 10:46
nejlepší je klasika, kořenová zelenina, brambor, jen nastrouhat, povařit, dochutit jak mimi šmakuje, sůl, nebo cukr, jo a krapet majoránky, potom postupně ob den přidávat jinou zeleninku, to co šmakuje nejvíc, mrazím v jogurtových kelímcích, vždy když zkoušíme něco nového a nechutná, máme aspoň první pomoc, jo a přesnidávky si dělám sama, jsou dobré i s bram. kaší a škrábaným masenkem, taky je mňam nezahuštěná špenátovka jen se žloutkem, mám doma 4 děti, ale už velké, tak když vařím jim, odeberu ještě nezahuštěné a nnnnnnnnnnneochucené a dám malé zkusit, chutná, fajn, nešmakuje, šup se zbytkem zpátky do hrnce, ....ale nám chutná vše!!! |:o) +o( ;-)
miskabu 18. 11. 2008, 21:23
My začali minulý týden, mrkev pak brambora. Další den jsem koupila první lžičku brokolice ta chutnala moooc. A příští týden chci začít s ovocem. Ať malý chutná, jééé koukám že jste taky od Tábora.
IrisekI 18. 11. 2008, 21:14
My jsme začínaly klasikou: brambor a mrkvička (jidlo)- nesolené,ale malý nechtěl až když jsme přisolily ;-) jinak klasické přesnidávky hlavně s banánem ty moc moc (zajic) a určitě jsme nekupovaly - první lžičky 8o| 8o| ty mu vůbec nešmakovaly, tak jsme hned poslaly dále

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie