Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Šumavské nudle

0.0
Šumavské nudle

Potřebné ingredience

1/2 kg nudlí (fleky)
3 kuřecí řízky
15 dkg anglické slaniny
20 dkg zampionu
15 dkg tvrdého sýra
1 zakysaná smetana
1 menší pórek
4 stroužky česneku
1 lžíce solamylu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce oleje
1 lžička grilovaného koření
1 lžička vegety
trochu bílého pepře
kmín
sůl

Postup přípravy

Den predem si pripravime: Kuřecí maso nakrájíme na velmi malé kousky a namočíme do marinády připravené ze sójové omáčky, solamylu, oleje, utřeného česneku, grilovacího koření, vegety, pepře a soli. Promícháme a necháme uležet do druhého dne. Poté maso prudce orestujeme.

Pórek nakrájíme na kolečka a na pánvi osmahneme společně s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky. Přidáme houby, kmín a sůl a společně podusíme cca 10 minut. Sundáme z ohně a vmícháme zakysanou smetanu.
Uvařené nudle rozložíme na mírně pomaštěný pekáček a na ně rozložíme maso, které jsme promíchali se směsí pórku, hub a slaniny. Dáme zapéci do trouby na cca 20 minut a nakonec posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme, až se sýr rozpustí. Každou porci na talíři ozdobíme kečupem.
Jako přílohu podáváme zeleninový salát

Chceme-li pokrm připravit bez masa, stačí uvařit nudle, dát na talíř a na ně dát směs z pórku, hub, zakysané smetany a slaniny. Navrch posypat sýrem již bez zapékání.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie