(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Srbské kuře

Potřebné ingredience
Kuře (nebo jen porce kuřete) olej, máslo, cibule, papriky, rajčata, rajský protlak, sůl.
Postup přípravy
Tento recept dělám neraději v remosce, ale můžete ho samozřejmě dělat i v troubě. Kuře rozporcujeme (pokud už nemáme jen porce). Cibulku nakrájíme nadrobno nebo pokud máte rádi, tak z půlek na tenké plátky, které rozdělíme a dáme jen zpěnit na olej, pak přendáme do remosky a přidáme porce kuřete, osolíme, malinko podlijeme a pečeme. Když je maso už trochu měkké, tak přidáme pokrájené papriky, rajčata a protlak a dopečeme. K hotovému kuřeti pak dáme ještě nakonec rozpustit kousek čerstvého másla. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory (nebo pečené brambory), ale myslím si, že by mohla být i rýže. Pokud se mi nechce obdělávat s cibulkou a hlídat maso, kdy je už trochu měkké, abych přidala zeleninu, tak dám do remosky všechno najednou a dopadne to taky dobře, takže volba je na Vás :-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

vevercak78
(upraveno)
11. 3. 2010, 20:01





nahlásit

rada27
(upraveno)
3. 3. 2010, 15:22



nahlásit

monka
(upraveno)
3. 3. 2010, 19:39
@rada27
Nám to moc chutná a už jsem zkoušela i obměnu s kachnou nebo bůčkem a taky to bylo moc dobré

nahlásit