Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Třené jemné cukroví

0.0
Třené jemné cukroví

Potřebné ingredience

80 dkg hladké mouky, 15 dkg moučkového cukru, 50 dkg másla, 2 žloutky, 2 kávové lžičky prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, kyselejší džem na slepování, čokoláda na vaření +ztužený tuk Omega

Postup přípravy

Máslo, cukr, žloutky utřeme do pěny (lze v elektrickém robotu). V míse smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva a přidáme utřenou máslovou směs. Těsto přendáme na pomoučený vál a ještě rukama krátce propracujeme. Necháme odpočinout v chladničce asi 30 minut. Na masový strojek připevníme ozdobné tvořítko, na slepované tvary zvolíme nízký a širší otvor. Z protlačených proužků krájíme kousky asi 5 cm dlouhé, pečeme do růžova na suchém plechu. Džem, nebo marmeládu povaříme za stálého míchání asi 10 minut (doba povaření záleží na tom, kolik vody obsahuje), marmeláda tak bude po zchladnutí tužší a nebude se vsakovat do cukroví. Pokud ji chceme mít kyselejší, přidáme šťávu z citronu. Upečené cukroví slepujeme marmeládou a povrch buď postříkáme rozpuštěnou čokoládou (přidáme kousek tuku Omega, aby byla tekutější), nebo namáčíme v čokoládě jeden, nebo oba konce. Cukroví uchovávejte v chladu.

Také lze do části těsta vmíchat kakao, ve finále můžeme kombinovat cukroví světlé a tmavé barvy, nebo můžeme připravit cukroví bez slepování, volíme vyšší tvary, povrch po upečení stříkáme bílou čokoládou.

Máme rádi také kupované linecké třené rohlíčky s čokoládou, nyní si je peču doma sama z uvedeného receptu. Od pečení tohoto cukroví by neměla odradit spotřeba 2 kusů ( á 25 dkg) másla. Uvedená hmotnost je adekvátní v poměru k použitému množství mouky. Množství cukru je minimální. Recept jsem získala z důvěryhodného zdroje, od cukrářky, cukroví je vynikající, jemné chuti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie