(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
GULÁŠ Z KRÉTY

Potřebné ingredience
asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.
Postup přípravy
Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř, česnek, citronovou kůru , papriku, majoránku a kmína promíchat.
Na sádle zpěnit cibulku, přidat kečup a lehce promíchat, na to dát maso,orestujeme, ochladíme lžící octa, zalejeme vodou a vaříme do polozměknutí, poté přidáme mrkev, petržel,celer, nakrájené žampióny.
Zahustíme záklechtkou, nebo jíškou, ještě chvilku povaříme a hotovo.
Podáváme s kndlíkem, nebo chlebem.
pozn. Citonová kůra je nutná pro dosažení té správné chuti....
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř, česnek, citronovou kůru , papriku, majoránku a kmína promíchat.
Na sádle zpěnit cibulku, přidat kečup a lehce promíchat, na to dát maso,orestujeme, ochladíme lžící octa, zalejeme vodou a vaříme do polozměknutí, poté přidáme mrkev, petržel,celer, nakrájené žampióny.
Zahustíme záklechtkou, nebo jíškou, ještě chvilku povaříme a hotovo.
Podáváme s kndlíkem, nebo chlebem.
pozn. Citonová kůra je nutná pro dosažení té správné chuti....

příprava na vaření,

vmíchat do masa...

maso před orestováním

maso orestujeme

..vaříme..

hotovo

...jinak
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
6. 12. 2013, 15:35

nahlásit
Hanily
(upraveno)
6. 12. 2013, 13:37
Nemám ráda klasický guláš, tak jsem hledala jinou variantu co uvařit.. Podle komentářů jsme měla strach z té citronové kůry, tak jsme dala jen půlku...a musím říct.... Je NAPROSTO LUXUSNÍ
! Moc děkuji za receptík, určitě nedělám naposled!!
Ta kůru tomu dá skvělou chuť. Ještě jednou díky moc a hezké
přeju.



nahlásit

Pami
(upraveno)
9. 12. 2012, 8:24

nahlásit
enestejša
(upraveno)
25. 3. 2009, 17:32
Opravdu zvláštní chuť, dělala jsem ho z vepřového masa s těstovinami. Mě ta chuť zaujala, manžel přemítal nad citronovou kůrou. Díky, zase něco nového.
nahlásit

Bubalka
(upraveno)
30. 3. 2009, 9:24
@enestejša
u nás se to ujalo hned

nahlásit
SarkaK
(upraveno)
23. 5. 2008, 12:13
Tak jsem dneska zkoušela....vzhledově je to úplná báseň,chuťově je to také moc dobré ale přiznávám ,že moje kategorie není . Moc mi tam vadí ta citrónová chuť
. Jinak opravdu mňamka - synek se tu tím láduje a ani neprostestuje
. Ještě jsme zvědavá co na to řekne manžel až se vrátí z práce
.



nahlásit

Bubalka
(upraveno)
20. 6. 2008, 19:31
@SarkaK
JÁ TO PRÁVĚ BEZ TÉ KŮRY NEDĚLÁM, ALE I BEZ NÍ JE TO SUPER.....
nahlásit

pavlinice
(upraveno)
19. 4. 2007, 17:29
Tak musím pochválit ještě jednou,protože můj starší syn nemá rád maso a hovězí by ani neochutnal.Tenhle guláš jedl i s masem


nahlásit

BlankaB
(upraveno)
5. 5. 2007, 16:27
@pavlinice
...tak to je tedy super---děkuji



nahlásit

pavlinice
(upraveno)
19. 4. 2007, 12:51
Tak jsem konečně dneska uvařila ten váš gulášek a dala jsem vše co píšete akorád jsem ještě lehce přidala podravku.
Musím moc pochválit a také doporučit.
Nevím k čemu přirovnat chuť,snad to trochu připomínalo rajskou
,ale obava z citrónové kůry byla zbytečná.




nahlásit

BlankaB
(upraveno)
19. 4. 2007, 13:29
@pavlinice
Tak to tedy opravdu děkuji, moc si Vašeho hodnocení vážím !!!!!!!
S pozdravem Blanka



nahlásit

BlankaB
(upraveno)
28. 3. 2007, 11:49
Ta citronová kůra tam musí být-to je ta správná chuť-bez ní to není ono, jinak majoránku dejte, kdy chcete, hlavně, aby tam byla.....
Je to recept z Kréty, není to český guláš....

nahlásit

pavlinice
(upraveno)
17. 4. 2007, 16:22
@BlankaB
Děkuji za odpověď a zítra ten váš gulášek konečně uvařím.

nahlásit

pavlinice
(upraveno)
27. 3. 2007, 14:58



nahlásit

BlankaB
(upraveno)
17. 4. 2007, 15:48
@pavlinice
Pavli, pokud se tam ta citronová kůra nedá, tak to nemá cenu ani vařit...holt jiný kraj, jiné chutě....
nahlásit

Papuanka
(upraveno)
27. 3. 2007, 13:28
Blani, to byla dobrota
Ta citron.kůra tam fakt nemá chybu, má to úžasnou chuť
Moc děkujeme za receptík
Lenka









nahlásit

janaforyou
(upraveno)
15. 2. 2007, 21:30
je to supeer mnamka,už mám uvařeno a do zítra bude ještě lepší díky Blani za recept


nahlásit

BlankaB
(upraveno)
31. 3. 2007, 11:19
@janaforyou
Jani, děkuji za komentář, jsem ráda, že receptík vyhovuje.....



nahlásit

janaforyou
(upraveno)
15. 2. 2007, 15:58
dneska jdu na něj ,Blani ,dám vědět jak chutnal

nahlásit

BlankaB
(upraveno)
11. 2. 2007, 21:07
JÉÉ, TO SEM RÁDA, ŽE CHUTNAL...DĚKUJI.
nahlásit
misudka
(upraveno)
11. 2. 2007, 19:39
díky,za výbornou mňamku,byl vynikající

nahlásit

BlankaB
(upraveno)
11. 9. 2007, 17:53
@misudka
Děkuji...
nahlásit

janaforyou
(upraveno)
7. 2. 2007, 12:56
vypadá zajímavě,lákavě zkusím ho

nahlásit

bubík4
(upraveno)
6. 2. 2007, 23:11
Hned bych si dala!!!!!!!!!!!
nahlásit