Zobrazit přihlášovací formulář

Sváteční plněné nudle

0.0
Sváteční plněné nudle

Potřebné ingredience

500 g vařeného hovězího masa, 500 g mletého vepřového masa (syrového), 1 vejce, sůl, pepř, majoránka, 1 česnek a na základ udělané domácí nudlové těsto.

Postup přípravy

Nudlové těsto připravíme z polohrubé mouky a vajíček. Množství podle toho, aby se těsto nelepilo a dobře se s ním pracovalo. V míse smícháme pomleté uvařené hovězí maso a pomleté syrové vepřové maso, přidáme vejce, sůl, pepř trochu majoránky a jeden stroužek česneku. Zapracuje do hmoty, kterou necháme odležet, aby masem prošlo koření a chuť česneku. Mezitím si vyválíme z předem připraveného nudlového těsta tenkou placku. Na kterou pak rozmažeme tu masovou směs. Musí to být v tenké vrstvě, aby se to dobře stáčelo. Stočíme jako bychom dělaly závin. Čím menší ty masové závinky budeme mít, bude to lépe vypadat. Nakrájíme na kolečka (tím se nám vytvoří takoví šnečci), které opatrně vhazujeme do velmi horkého vývaru, aby se nám to dobře provařilo. Je to úžasná mňamka. Dělám to i do zásoby, masové závínky si dám v alobalu do mražáku a když vařím tuto sváteční polevku jen to pak vyndám, nechám chvíli rozpustit a pak nakrájím šnečky. Obvykle toto dělám na Vánoce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie