Výborné medové perníčky - s tím správným kořením

Potřebné ingredience
60 dkg hladké mouky,
25 dkg moučkového cukru,
10 dkg tekutého medu,
5 dkg tuku,
4 vejce,
2 lžičky jedlé sody,
skořice, anýz, hřebíček.
Na polevu:
25 dkg prosátého moučkového cukru,
1 bílek,
citrónová šťáva
Postup přípravy
Druhý den těsto vyvalujeme po menších částech na placku asi 4mm silnou, vykrajujeme tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem - dále od sebe, perníčky hodně naběhnou. Trouba na 180°C. Ještě horké mažeme rozšlehaným vejcem, nebo lépe jen žloutkem - nanáší se v tenké vrstvě, jinak vyskočí puchýře. Dokud nezaschnou, nepokládat na sebe!
Chcete-li tmavší barvu perníčků, můžete přidat do těsta kakao, ale já nepoužívám.
Zdobíme bílkovou polevou a sáčkem nebo tubou s tenkým hrotem.

Zaděláme těsto, díky medu, je to pořádná patlanice

Těsto necháme do druhého dne odpočinout

Nezapomeňte si přizvat pomocníky :)

Tvary klademe dále od sebe

Perníčky nám lezou ušima

Zdobíme sáčkem s tenkým hrotem

Kubíček s kamarádkou Nikolkou taky zdobí

Hotovo

Uložit do krabice, igelitky a šup s nimi na balkón

Ještě Kubíčkovy a Fandovy výtvory
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu







