(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
LÍVANCE ZE ZÁKYSU - milované jídlo naší Simonky

Potřebné ingredience
1 zákys, 2 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, trochu soli, 22 dkg hladké mouky
Postup přípravy
Zákys prošleháme se žloutky a cukrem, přidáme mouku, sůl a nakonec vyšlehaný sníh. Ihned pečeme po obou stranách lívanečky. Lívanečky jsou nadýchané a dlouho vydrží. Pokud k nim připravíte jahody se šlehačkou, nebude to mít chybu a nikdo neodolá. Přeji dobrou chuť.

takto vypadá těsto na lívanečky

pečení lívanečků po obou stranách

a pak už jen jíte :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MekMek
(upraveno)
30. 7. 2008, 8:08
Dobré ráno Olčo, díky Vám, že jste se podělila o tento báječný recept. Včera jsem lívanečky usmažila, bylo na to teda super počasí...
, ale když jsem je potom ochutnala s malinovou marmeládou a se šlehačkou, tak to nemělo chybu. Výborné!


nahlásit
miminko3
(upraveno)
2. 2. 2008, 13:57
ahoj oli. co je to za zakys.nemam vubec paru.kefir nebo co.diky moc misa



nahlásit

Olca K.
(upraveno)
26. 3. 2008, 9:14
@miminko3
Ahoj Míšo, omlouvám se že tak pozdě. Puď je to podmáslí, zákys nebo i ten kefír. Olča
nahlásit

lumka
(upraveno)
2. 2. 2008, 13:29
mžu se zeptat kolik měří ten zákys,myslím kolik ml.U nás je jen kefír 1/2 l a podmáslí,taky,tak nevím jaký zákys.


nahlásit

reena
(upraveno)
2. 2. 2008, 13:23
Dneska jsme je měli k obědu a fakt super
pochoutka






nahlásit

PANSY
(upraveno)
17. 9. 2007, 17:46
tyhle lívanečky jsou velká mňamka.....



nahlásit

Ronako
(upraveno)
25. 3. 2007, 20:08
Dnes jsem je dělala k obědu a byly skvělé
..dělala jsem k tomu vyšlehaný tvaroh s jahodami a šlehačkou


nahlásit