Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Sladké lívanečky ze zakysané smetany

0.0
Sladké lívanečky ze zakysané smetany

Potřebné ingredience

2 kelímky zakysané smetany(může být místo toho 1/2 litr podmáslí), 2 vejce,3 lžíce cukru,1 vanilkový cukr,1 vrchovatý hrnek polohrubé mouky a 1/2 balíčku prášku do pečiva.

Postup přípravy

Zakysanou smetanu rozšleháme se žloutky a cukrem, potom přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Lívance usmažíme v rozpáleném oleji.Můžeme potírat marmeládou nebo posypat skořicovým cukrem a dozdobit šlehačkou.Přiznám se,že tyhle lívanečky jsou u nás velmi oblíbené a někdy(nebo spíš skoro vždycky) sníh nešlehám a prostě rozšlehám celé vejce...chutnají stejně výborně a po prášku do pečiva nejsou cítit ani trochu.Každý z nás je má rád trochu jinak,někdo samotné,někdo jen s cukrem ..ale pokaždé se po nich jen zapráší. Jedna dávka nám nestačí,dělam tedy z dvojité dávky. Zkuste a dobrou chuť!

naše děti v akci...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lhauptova 14. 9. 2010, 15:31
jdu na ně :-) (L) (L) (L) (L)
Kamzi 11. 5. 2010, 12:28
Hledala jsem inspiraci na rychlooběd pro nemocnou dcerku - tento mi padl do oka a musím pochválit (Y) moc jsme si obě pošmákly! Díky za recept a mějte se krásně (hello)
Mufla 12. 5. 2010, 10:56
@Kamzi Kami (L)tak to jsem opravdu moc ráda,že chutnaly,právě proto jsem recept vložila...nám a dětem také velmi chutnají,brzy se uzdravte (F)my také marodíme (child12)
Ilonáček 23. 4. 2010, 13:26
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Mufla 24. 4. 2010, 14:10
@Ilonáček (L) (L) (L) (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie