Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Kynuté lívance se smetanovým krémem

0.0
Kynuté lívance se smetanovým krémem

Potřebné ingredience

300g polohrubé mouky, 1/2l mléka, 1/2 kostky čerstvého droždí, 1 lžíce cukru, 1 vejce, špetka soli, tuk na smažení Krém: kysaná smetana, marmeláda (cukr, ovoce, tvaroh)

Postup přípravy

V troše vlažného mléka rozmícháme cukr a droždí a necháme vykynout kvásek.Mouku vsypeme do mísy, zalijeme vlažným mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a špetku soli, promícháme a přidáme vykynutý kvásek,promícháme až vznikne řídké hladké těsto. Přikryjeme a necháme asi 30 minut kynout. V lívanečníku smažíme v malých dávkách lívance ( naběhnou) .Na krém si smícháme kysanou smetanu a marmeládu a lívanečky do krému namáčíme. Můžeme dle chuti přidat cukr, tvaroh, drobné ovoce,kakao...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

klemsik 16. 11. 2010, 16:56
|:o) |:o) |:o) Ivetko, dneska jsem udělala k obědu (Y) (Y) (Y) s marmoškou a šlehačkou a jsou mňamózní!!! (clamp) (clamp) (clamp) opravdu mi krásně nakynuly a byly obr (C) (C) (C) příště zase určo udělám a opisuji si do zápisníku-kuchařky :))) (child1) Laďka (pl)
Elizza 17. 11. 2010, 8:27
@klemsik Laďko děkuji :-$ :-$ :-$Jsem moooooc ráda,že se povedlo a hlavně,že chutnalo |:o) |:o) |:o) |:o)To je nejdůležitější :-) :-) :-) Iveta (hello) (L)
pavlinasen 8. 4. 2009, 16:37
Ivet super recept, už je dělám po několikáté a vždy se povedly (Y) (Y) (Y). Pavlína (hello)
Elizza 9. 4. 2009, 12:42
@pavlinasen Pavlínko, tak to jsem moc ráda, že Vám lívance tak chutnají, že je děláte opakovaně.Děkuji za hezký komentář. Iveta (L) (hello) (hello)
aweii 13. 2. 2009, 20:13
Ahoj Ivetko receptík nezklamal a my si moc pochutnali (zajic) jsou opravdu moc dobré, děkuji za prima receptík, určitě budu dělat častěji. Koukám, že ti přibyly taky další receptíky :-) :-) ten salátek vypadá luxusně, určitě taky vyzkouším. Přeji krásný víkend (hello) (hello) (flower) (K)
Elizza 14. 2. 2009, 18:34
@aweii Ahoj Evičko. Moc moc děkuji za pochvalu. Jsem ráda, že vám lívance chutnali.Receptíky jsem konečně taky přidala,ještě tady mám připravené tři,ale nějak se k tomu nemůžu dostat. :-S Měj se krásně a hezkou neděli. (L) (L) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie