(recept
si oblíbilo 40 návštěvníků)
kokosová roláda
Potřebné ingredience
tmavé těsto: 2 balíčky mletých piškotů /balíček po 120g/,30 dkg mletého cukru,6 lžic kakaa /taky podle toho jak tmavé kakao máte,může být i méně/,6 lžic rumu ,1 žloutek,5 lžic mléka světlé těsto: 25 dkg másla,20 dkg kokosu,20 dkg cukru moučka,1 vanilkový cukr,
Postup přípravy
vypracujeme těsta,jak světlé,tak i tmavé,obé si rozdělíme na tři díly,na tři roládky.Vyválíme tmavé těsto,přes silonový sáček,potřeme světlým těstem a zatočíme,docela přitlačujeme ,aby nebyly v roládce díry,zatočíme do alobalu nebo do silonového sáčku a dáme do chladna.Po ztuhnutí odkrojíme nerovné okraje Na kolečka krájíme až při podávání,aby roládka nevyschla,uchovávat zatočenou v sáčku,zůstane vláčná.Kdyby se tmavé těsto špatně vyvalovalo,může se přidat trochu rumu a naopak kdyby bylo příliš řídké, přidat piškoty.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ňufík708
(upraveno)
21. 12. 2008, 1:20
DNESKA JSEM ZKOUŠELA VAŠI ROLÁDU JE ÚŽASNÁ MOC SE MI POVEDLA DĚKUJI MOC ZA RECEPT
kudlajda
(upraveno)
30. 11. 2008, 19:39
můžete klidně místo 20dkg másla do světlého těsta ,dát vpohodě celé máslo,vůbec nic se nestane,taky ho tam někdy dám celé,nemusí se odvažovat,výsledek je stejný,těch 5 dkg nehraje až tak velkou roli.Můžete a nemusíte,záleží na vás.