(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Sněhové pusinky
Potřebné ingredience
265g Cukru krupice
113g Cukr moučka
7g Vanilkového cukru
76g Vody
95gBílků
Postup přípravy
Bílky šleháme s polovičkou cukru krupice do husté pěny.Mezi tím si dám vařit zbylí cukr s vodou a uděláme cukerný rozvar vaříme asi 5 minut a pomalu zašleháváme do bílků ale stále šlehat POZOR rozvar je vařicí a spáleniny bolí znám to. Až je miska chladnější ručně zamícháme moučkový cukr s vanilkou a stříkáme malé pusinky zle barvit potravinářskou barvou pečeme při 150 a po zaschnutí snížíme na 130 a dopékáme. Komu se nechce dělat rozvar je to klasický krém do kremrolí nad párou šlehaný v tom případě vynechte vodu.Doufám že budou chutnat
další foto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
RůžaJ.
(upraveno)
15. 12. 2010, 8:59
Dobrý den, dělala jsem pusinky...pouze jsem udělala sníh z bílků, přidávala mouč. cukr a pár kapek citronu, ale na plechu se mi roztekly, nebylo to dost husté, myslíte, že dle tohoto vašeho receptu ten problém odpadá??? Mnohokrát díky za tip s pozdravem a přáním hezkých
RichardLebeda
(upraveno)
19. 12. 2021, 10:38
@RůžaJ.
Najdôležitejšiu časť receptu ste vynechali.. Cukrový rozvar.. Ten má teplotu 180°C a počas jeho zašľahávania spevní bielkovu penu.. Žiadne roztekanie by sa nekonalo