Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 42 návštěvníků)

CEREÁLNÍ OŘÍŠKOVÉ SUŠENKY -BEZ MOUKY-zdravé a dobré :o)

0.0
CEREÁLNÍ OŘÍŠKOVÉ SUŠENKY -BEZ MOUKY-zdravé a dobré :o)

Potřebné ingredience

100 g Stelly(nebo Hery),
100 g cukru krupice,
2 celá vejce,
1 lžíce kakaa,
200 g cereálií(já dala 100 g ovesných vloček+50 g lískových oříšků+50g vlašských ořechů.Jinak originál recept zní 200 g ovesných vloček,ale já jsem si to vylepšila těma oříškama,mohly by se přidat i rozinky,mandle,atd.jak kdo to chce mít :-)

Postup přípravy

Ovesné vločky a oříšky buď rozsekejte robotem případně umelte na strojku(ale rozsekané je to lepší,když tam zůstanou trošku kousky a není to úplně rozemleté).Z bílků ušlehat sníh.
Změklou Stellu,cukr a žloutky ušlehejte,přidat kakao,oříškovo-vločkovou směs,do toho pak lehce vmíchat tuhý sníh z bílků.Pak na plech na pečící papír klást malou lžičkou hromádky a péct v předehřáté troubě cca 10 min. na 180 st,v horkovzdušné jsem pekla na 160 st.Upečené sušenky polít polevou,třeba bílou nebo hnědou čokoládovou polevou,já zrovna neměla,tak to mám na fotce polité citrónovou polevou :o) Sušenky uchovat např. v uzavřené plechové dóze.
Receptík jsem našla v novinách,trochu jsem si ho upravila s těma oříškama,ale i samotné ty vločkové jsou dobré,vyzkoušela jsem taky,ale s těma oříškama jsou ještě lepší.Navíc je to cukroví bez mouky,tak vcelku docela zdravé.Z jedné dávky vyjdou sušenky zhruba na 2 plechy(no podle velikosti sušenek).Dobrou chuť.

Potřebné suroviny,v míse rozsekané vločky s oříškama.

Na plech na pečící papír klademe lžící hromádky.

A hotovo :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 10. 9. 2013, 23:24
(Y)
sionka29 10. 9. 2013, 21:51
Nesmíte se na mě zlobit - ale ten tuk a docela velké množství cukru ... se zdravím to nemá nic společného. Možná místo cukru dát stévii a místo Hery (či Stelly - tu vůbec neznám) olej z hroznových pecek (chutná jemně oříškově). Pak to bude opravdu zdravé, a taky myslím chutné! (jablka)
Zezulada 12. 4. 2013, 16:38
Nadi, jsou opravdu výborné!!! (Y) (Y) (Y) Váš recept jsem objevila před měsícem a dnes už je peču asi po páté, ovšem hned trojitou dávku a na různé způsoby (oříškové, kokosové, mandlové). Zkoušela jsem i mix a s vlašskými ořechy....je super, že recept je opravdu variabilní! (Y) Dávám jen méně cukru. (L) A i tak se po nich doma vždycky zapráší! (Z) (Z) ^o) Moc DĚKUJEME!!!! (flower)
Filďa 16. 4. 2013, 20:28
@Zezulada Tak to mě těší :-) |:o) ,mějte se (hello)
leyka 29. 7. 2009, 9:57
Moc děkuji za recept!!! Včera jsem ho vyzkoušela a sušenky jsou vynikající. Dokonce i přitel, který vločky moc nemusí, je ocenil a říkal, že si mám recet určitě poznamenat :-). Tak jsem si řekla, ze Vám to musím napsat :-) Doma jsem neměla oříšky, tak jsem taky trošku experimentovala a vytvořila ještě možná trošku zdravější variantu z toho, co jsem měla doma. Dala jsem tam: 50 g ovesných vloček 50 g tmavých špaldových vloček 50 g rozinek 50 g strouhaného kokosu místo kakaa lžíce karobu 80 g tmavého třinového cukru plus 1 vanilkový cukr A ještě jsem přisypala trošku otrub a zemní mandle /čufa/. Chutí mi to připomínalo malinko kokosky, které zbožňuji a překvapilo mě, jak sušenky zůstávají hezky jemné, že zcela neztrvdly. (Y)
Filďa 13. 8. 2009, 19:18
@leyka To jsem ráda,že vám sušenky chutnaly (zajic) (Y) jinak fantazii se meze nekladou,každý si suroviny může přizpůsobit podle sebe :-) :-)
papandre 8. 12. 2008, 9:37
(L)vyzkoušíme |:o)
Filďa 8. 12. 2008, 17:17
@papandre Doufám,že budou sušenky chutnat (zajic) (hello) (banky)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie