(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Dezert z jablek a borůvek (lesních plodů, malin atd.)
Potřebné ingredience
450g jablek, 25 g másla na opečení jablek + 80g másla do těsta, 250g borůvek, lesních plodů nebo malin (samozřejmě i mražené), 85 g krupicového cukru na ovoce + 50g do těsta, 250 ml mascarpone (kupuji od firmy Italat), 200 g hladké mouky prosáté s 1 lžící prášku do pečiva, jemně nastrouhanou kůru z 1 citronu, 150 ml plnotučného mléka
Postup přípravy
Vymastěte formu o objemu 1,5 litru (radši větší). Jablka oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a asi čtyři minuty smažte na pánvi na másle. Pak je vsypejte do formy a promíchejte s borůvkami a cukrem.
Zbytek másla zpracujte s moukou s práškem do pečiva, až vznikne drobenka. Do té vpracujeme citronovou kůru a cukr. Do drobenky vlijte mléko a lehce promíchejte, vznikne měkčí směs.
Na ovoce ve formě rozložte lžící mascarpone a na něj opět lžící naklaďte těsto, ale neuhlazujte.
Pečeme v troubě při 200°C asi 25 min, až dezert vyběhne do kopečků a hodně zezlátne.
Po upečení nechat 10 min. odstát a je výborný i takto horký, ale i vychladlý
Je to úžasná dobrota, vyzkoušejte, mám to opsané z jednoho časopisu a dělám jej docela často, jako dezert po slavnostním obědě nebo jen tak :-)
Zbytek másla zpracujte s moukou s práškem do pečiva, až vznikne drobenka. Do té vpracujeme citronovou kůru a cukr. Do drobenky vlijte mléko a lehce promíchejte, vznikne měkčí směs.
Na ovoce ve formě rozložte lžící mascarpone a na něj opět lžící naklaďte těsto, ale neuhlazujte.
Pečeme v troubě při 200°C asi 25 min, až dezert vyběhne do kopečků a hodně zezlátne.
Po upečení nechat 10 min. odstát a je výborný i takto horký, ale i vychladlý
Je to úžasná dobrota, vyzkoušejte, mám to opsané z jednoho časopisu a dělám jej docela často, jako dezert po slavnostním obědě nebo jen tak :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé