Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Rybí salát

0.0
Rybí salát

Potřebné ingredience

Asi 1/2 kg masa z menších ryb, 2 větší cibule, asi 300 g Kunjovanky nebo podobné steril. zeleniny, sklenička kvalitní majonézy, sůl, ocet

Postup přípravy

PRACNÉ a ZDLOUHAVÉ, ale velmi CHUTNÉ.
Očištěné ryby (celé nebo půlky dáme do slané vody (asi 50 g na 500 ml vody), asi na 4 dny necháme v chladu nebo chladničce. Potom je propláchneme a dáme do octa zředěného na 6 % (1 díl vody na 3 díly 8% octa). v něm je necháme opět v chladu asi týden (může být i déle).
Potom ryby dobře propláchneme, vyjmeme z nich páteře (ostatní kosti jsou většinou změklé) a nakrájíme maso na menší kousky. K nim přidáme opláchnutou sterilovanou zeleninu a cibuli pokrájenou na půlkolečka, předem krátce povařenou. To vše zamícháme, zalijeme sladkokyselým lákem (ocet zředěný asi 1:4, se sladidlem dle chuti), můžeme přidat koření dle chuti a zase necháme na chladném místě několik dní.
Nakonec směs rybího masa a zeleniny dobře propláchneme, promícháme s majonézou a konečně je hotovo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie