Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

Ožralé kuře

0.0
Ožralé kuře

Potřebné ingredience

1 celé kuře (cca 1,5kg)
1 plechovka piva 0,5 lt černého piva

Nálev:
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vinného octa
4 stroužky nasekaného česneku
1 lžička chilli v prášku
1 lžíce sladkokyselé červené chilli omáčky
sůl

Postup přípravy

V pánvi prohřejeme ingredience na nálev. Omyté kuře jím potřeme a zalijeme a necháme minimálně hodinu marinovat. Vezmeme plechovku piva, otevřeme jí, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem. Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem.
Kdo si rád hraje může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět.
Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 180°C cca 35 minut.
Tak a máme hotovo, kuřátko je krásně dozlatova propečené, takže jej vyndáme z trouby, dvěma papírovými utěrkami přidržíme, zaklepeme a plechovka se vlastní vahou sama vysune. Naporcujte a hurá ke stolu, ať vám ta pochoutka nevychladne!:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie