(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
NEPEČENÉ PUNČOVÉ KVÁDŘÍKY

Potřebné ingredience
250 g strouhaných piškotů, dvě celá vejce, 250 g moučkového cukru, 150 g másla, 100 g strouhaných vlašských ořechů, 2 polévkové lžíce vaječného koňaku, kandované třešně (já dávala švestky, sestra dávala meruňky)
Postup přípravy
Piškoty a ořechy nastrouháme nebo rozmixujeme v mixéru, kandované ovoce nakrájíme na malinké částečky nebo taky rozemelem. Přidáme vejce, moučkový cukr, máslo a koňak. Vytvoříme tuhé těsto a tvoříme buď šišky, nebo kvádříky, jak budeme chtít. Nakonec jemně polejeme polevou. Můžeme jíst hned.
MAMINKY, TENTO RECEPT OBJEVILA MOJE SESTRA V ČASOPISU POD NÁZVEM - PUNČOVÉ ŠIŠKY, VYZKOUŠELA A JÁ NÁSLEDNĚ TAKÉ, JEN S JINÝM KANDOVANÝM OVOCEM A MUSÍM ŘÍCT, OPRAVDU JEDNODUCHÉ, NEPEČENÉ A CHUTNÉ............
MAMINKY, TENTO RECEPT OBJEVILA MOJE SESTRA V ČASOPISU POD NÁZVEM - PUNČOVÉ ŠIŠKY, VYZKOUŠELA A JÁ NÁSLEDNĚ TAKÉ, JEN S JINÝM KANDOVANÝM OVOCEM A MUSÍM ŘÍCT, OPRAVDU JEDNODUCHÉ, NEPEČENÉ A CHUTNÉ............
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

andol
(upraveno)
27. 1. 2012, 15:49


nahlásit

mondas
(upraveno)
3. 12. 2009, 14:06
jsem zkusila : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=66419 a jsou výborné






nahlásit

paja1232
(upraveno)
18. 12. 2008, 22:28
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli jste to nezkoušela bez kandovaného ovoce a jak dlouho vydrží cukroví.Jestli už ho můžu dělat ted.Nebo 2-3 dny před vánocema

nahlásit

Paja_M
(upraveno)
19. 12. 2008, 8:59
@paja1232
Krásný den, Pavli. Já jsem tohle cukroví dělala už minulý týden, v časopisu psaly, že vydrží dlouho. Mám jej v chladnu
, tak se nebojím.......Ale jelikož je hned k jídlu, tak ho můžete klidně udělat až třeba před Vánocema
........bez kandovaného ovoce jsem to opravdu nezkoušela, takže to asi bude na Vás, jestli vyzkoušíte
Krásné nadcházející svátky
přeje Pavla









nahlásit

venda kudelova
(upraveno)
16. 12. 2008, 12:21
Pavli jaké jsou lepší ty švestkové nebo merunkové.děkuji Venda




nahlásit

Paja_M
(upraveno)
16. 12. 2008, 17:59
@venda kudelova
Vendulko, já bych řekla, že asi výraznější chuť mají ty meruňkové
, v originálu jsou psané kandované třešně
Krásné vánoční svátky







nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
15. 12. 2008, 18:39
Nejraději bych je šla udělat hned, ale nemám koňak. Co kdybych tam šupla rum? Ale to už by nemuselo být ono že?

nahlásit

Paja_M
(upraveno)
15. 12. 2008, 21:50
@
Helenko, tak to jsem opravdu nezkoušela s rumem
, asi to chce vyzkoušet





nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
15. 12. 2008, 21:55
@Paja_M
Pavli, to je jedno. Nepustila jsem se do nich hned jak jsem si myslela, protože mi dcerka pořád lezla z postele, že nemůže spinkat. Zítra jdu nakupovat, tak si ten koňak koupím a udělám to tak jak je to v receptu. Hezké svátky




nahlásit

karmala
(upraveno)
15. 12. 2008, 18:18
a co je ušlehat nad párou do pěny ,dělám to tak do všeho nepečeného cukroví kde je potřeba vajec nebo žloutku.

nahlásit

adriana1
(upraveno)
15. 12. 2008, 16:54
a muzu necim nahradit syrove vejce? ja vim ze u jednoho receptu jsem dala zahuštene salko a bylo to ok
ale to by asi nebyla ta barva co


nahlásit

Paja_M
(upraveno)
15. 12. 2008, 21:52
@adriana1
Nevím, jestli to jde nahradit, nezkoušela jsem, tak bohužel nemohu poradit
, recept jsem dělala poprvé




nahlásit
borufkajana
(upraveno)
15. 12. 2008, 16:47
A co ty syrová vejce
já bych se bála a to máme domácí.





nahlásit

kopretin.a
(upraveno)
15. 12. 2008, 16:55
@borufkajana
celý život dávala moje matka i já dávám do cukroví syrová vejce
takže bych to nedramatizovala


nahlásit

adriana1
(upraveno)
15. 12. 2008, 16:57
@kopretin.a
ja vim ze se nemuze treba nic stat
ale ja mam problem snist neco neuvareneho
nesnesu ani pohled na vejce na jak se tomu sakra řika kdyz jsou varena a nedovarene







nahlásit

Paja_M
(upraveno)
15. 12. 2008, 21:51
@adriana1
Evko, já bych se toho nebála



nahlásit

kopretin.a
(upraveno)
15. 12. 2008, 18:45
@adriana1
myslíte na měkko a na hniličku?

nahlásit