Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Žemlový knedlík

0.0
Žemlový knedlík

Potřebné ingredience

300 g veky, sůl, 90 g hrubé mouky, 3 dcl mléka a 1 vejce

Postup přípravy

Veku nakrájíme na kostičky. V mléce rozšleháme vejce a sůl a nalijeme na veku a necháme zvlhnout. Přidáme mouku a jemně promícháme. Lněný ubrousek namočíme do studené vody, vyždímáme a vložíme do něj těsto upravené do válečku a zabalíme. Kraje ubrousku svážeme, knedlík vaříme v osolené vodě 20-30 minut.
TIP: Místo veky jsem dávala i toustový chleba tmavý proto je knedlík tmavý jak já říkám celozrnný :-)
Místo ubrousku dávám těsto do klasické utěrky a kraje nesvazuji ale jen zatočím - i tak to drží dobře.
Na fotce je knedlík z 1/2 dávky.

takhle vypadá uvařený

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie