(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Žemlový knedlík

Potřebné ingredience
300 g veky, sůl, 90 g hrubé mouky, 3 dcl mléka a 1 vejce
Postup přípravy
Veku nakrájíme na kostičky. V mléce rozšleháme vejce a sůl a nalijeme na veku a necháme zvlhnout. Přidáme mouku a jemně promícháme. Lněný ubrousek namočíme do studené vody, vyždímáme a vložíme do něj těsto upravené do válečku a zabalíme. Kraje ubrousku svážeme, knedlík vaříme v osolené vodě 20-30 minut.
TIP: Místo veky jsem dávala i toustový chleba tmavý proto je knedlík tmavý jak já říkám celozrnný :-)
Místo ubrousku dávám těsto do klasické utěrky a kraje nesvazuji ale jen zatočím - i tak to drží dobře.
Na fotce je knedlík z 1/2 dávky.
TIP: Místo veky jsem dávala i toustový chleba tmavý proto je knedlík tmavý jak já říkám celozrnný :-)
Místo ubrousku dávám těsto do klasické utěrky a kraje nesvazuji ale jen zatočím - i tak to drží dobře.
Na fotce je knedlík z 1/2 dávky.

takhle vypadá uvařený
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé