(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Sypká rýže vařená v páře
Potřebné ingredience
rýžemenší cibule4 hřebíčkysůl
Postup přípravy
Mám zaručený recept na vaření sypké rýže, ale vždy kupuji jen rýži Parboiled, před uvařením je šedá, ale po uvaření bílá, sypká a chutná.
Rýži neproplachuji, osmahnu na troše rozpáleného oleje (nemusí být dlouho, jen aby se zrnka obalily olejem). Přilijeme dostatek vody (může být vroucí, aby se rýže hned vařila), přidáme cibuli s hřebíčky, osolíme a vaříme 18-20 minut. Pak rýži scedíme. Zaručeně bude sypká a nebude se lepit ;-)
Dobrou chuť!
Rýži neproplachuji, osmahnu na troše rozpáleného oleje (nemusí být dlouho, jen aby se zrnka obalily olejem). Přilijeme dostatek vody (může být vroucí, aby se rýže hned vařila), přidáme cibuli s hřebíčky, osolíme a vaříme 18-20 minut. Pak rýži scedíme. Zaručeně bude sypká a nebude se lepit ;-)
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
downstairs
(upraveno)
13. 4. 2008, 15:45
Vařím rýži také tak, jen na 1díl rýže dám 2díly vařící vody. Rýže se vsákne, už není co slévat, je dobrá. Dělám tak i rizozo.
nahlásit

domula
(upraveno)
23. 2. 2007, 11:53
Tak slepená není, ale už jí vařím v té páře 50minut a pořád je tvrdá, tak nevím, co je špatně
nahlásit