Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Výborné variabilní špagety

0.0
Výborné variabilní špagety

Potřebné ingredience

Základ:
balení špaget,
šunka či kuřecí maso, nebo cokoli jiného co máte rádi,
rajčata,
špenát nebo rukola,
jakýkoli sýr (eidam, mozzarela, niva, hermelín),
možno i cibulka a česnek, vajíčko

Postup přípravy

Jelikož celá rodina a zejména náš dvouletý syn miluje takto upravené špagety, dovoluji se podělit se svým receptem.

Nejprve uvaříme špagety, soubežně ve druhém hrnci na olivovém oleji nechám lehce osmahnout šunku nakrájenou na kostičky (nechávám si v obchodě obvykle uříznout silnější plátky), pak přidávám rajčata (ideální jsou cherry na půlky, ale můžou být i obyčejná), někdy si i jako základ dělám nejprve lehce zesklovatělou cibulku a najemno nasekaný a osmahnutý česnek - až po té přijde šunka a rajské, když jsou rajčátka zatáhlá a lehce osmahnutá přidávám špenát a nebo rukolu (špenát ne mletý ale listový a většinou mražený nakrájený na jemno). Hotovou směs pak ve velkém hrnci důkladně promíchám s uvařenými špagetami (zhruba třičtvrtě balení a vařím je rozlámené na půl, kvůli lepšímu promíchání), ještě za tepla do této \"míchanice\" naházím kousky sýra (nejčastěji mozzarela nebo nahrubo nastrouhaný eidam) a nechám trošku rozpustit a už jen lehce promíchám.

Další variantou a ta je na fotu jsou zapékané, postup je stejný až na to že sýr zapékám v troubě - pár minut, většinou na jemno nakrájený eidam přidám hned do \"míchanice\" a nechám zapéct a před koncem ještě posypu nahrubo nastrouhaným sýrem a pokladu plátky třeba ještě hermelínu. V obou případech je možné vmíchat i vajíčko.

Obvykle ničím nedochucuji, jen zlehka solím, je to výborné samo o sobě. Pokud budete zkoušet, doufám že recept není příliš zmatený a bude vám chutnat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie