(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Vaječný koňak
Potřebné ingredience
1/2 l šlehačky,1/2 l plnotučného mléka,30 Dg cukru krupice,1 vanilkový cukr,5-7 žloutků,rum jak kdo chce podle své chuti
Postup přípravy
Vše smícháme v nellépe nerezovém hrnci s tlustým dnem a za stálého míchání přivedeme k varu.Povaříme pouze KRÁTCE/cca 1 min./ a odstavíme.Já ještě přecedím přes husté sítko,přeci jen je sem tam malinký kousek vejce.Likér je potom jemný a hladký.Po vychladnutí přidám rum a je to:-)).Tento recept používám již plno let a bez koňaku by u nás nebyly Vánoce.Je výborný a ještě ze zbylých bílků upeču bílkový chlebíček!Určitě ho zkuste-budete za hvězdu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dagmiii
(upraveno)
4. 8. 2012, 18:47
Tento vaječný koňak je vynikající, už ho dělám podruhé - mňam! Díky za recept, Ivanko!




nahlásit