Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kuře na skořici.

0.0
Kuře na skořici.

Potřebné ingredience

Celé kuře, brambory, cibule, dva stroužky česneku, mletá skořice bez cukru, strouhanka, čtvrt másla.

Postup přípravy

Brambory syrové oloupeme a nakrájíme na kolečka, asi půl centimetru silné uložíme na dno nádoby v tlouštce asi pěti až osmi centimetrů, vymazané máslem a vysypané strouhankou. Na brambory nakrájíme česnek a asi čtyři velké cibule na kolečka. Kuře naporcujeme a obalime ze všech stran ve skořici, uložíme na cibuli a zbylou skořici nasypeme na kuře, cibuli a brambory. Navrch kuřete dáme nerozpuštěné máslo. Nepodléváme, brambory pustí vodu a kuře tuk! Vložíme do trouby a pečeme asi jeden a půl hodiny na 200 stupňů zakryté. Nakonec odkryjeme na dvacet minut, zamícháme, pořád nepodléváme, voda skazí chut, jen hlídáme aby se to nepřipeklo. Solíme až podle chuti na talíři. Dobrou chut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kabu 13. 4. 2007, 22:26
Dobrý večer, ráda bych váš recept vyzkoušela, jen se chci zeptat - na kolik asi stupňů pečete, a pečete zakryté či nikoliv? Díky moc za odpověď :-)
Vlasta V. 13. 4. 2007, 20:41
Dělávám křidýlka na skořici a jsou užesné,doporučuji (Y) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie