moje první vánočka zadělávaná v pekárně

Potřebné ingredience
Recept podle :Marcela S. (šutynka) ID 64176 ...
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250ml mléka,2 žloutky,2PL rumu,100g másla,50g sádla,600g mouky ( namíchat hladkou s polohrubou,nebo klidně použít jen jeden druh),80g cukru,1 vanilkový cukr,1/2KL soli,3dkg droždí,citronová kůra,špetka nastrouhaného muškátového oříšku(ten jsem vynechala) a dle chuti rozinky,vlašské oříšky,mandle(nejlépe nasekané an jemno)
POSTUP PŘÍPRAVY
Vložit do pekárny v daném pořadí,zhruba po deseti minutách jsem přidala pokrájené rozinky a vlašáky,po upletení jsem ji nechala ještě tak 40 min.dokynout na plechu,pak jsem ji potřela vejcem a mandle sypu na vánočku až navrch před pečením.Doporočuji spíchnout špejlema,tak drží při pečení lépe pohromadě a nerozjede se.
Vykynutá v pekárně a je stejně dobrá jako zadělávaná ručně.
Vánočka je fakt úžasná.Dala jsem půlku našim známým,kteří jsou maniaci na vánočky a sklidila jsem velikou pochvalu a samozřejmě jsem musela poskytnout recept.
Postup přípravy
500g polohrubé mouky, 3dkg droždí, 8 dkg cukru, 10 dkg másla, 2 žloutky, 5 g soli, citronová kura, 6 dkg rozinek, lžička prášku do pečiva,3/16 mléka (necelé 250 ml) 1 vejce na potření
Přísady jsou na 1 vánočku
Tato paní má u svého receptu i obrázkový postup pletení,ale zadělává ji ručně.
Fígl je v tom,že si těsto rozdělím na 6 stejných dílů.Každý z těchto dílů si rozdělím ještě na dva,z nich vyválím dlouhé válečky a ty stočím nebo spletu.Takto dám vedle sebe tři dvojpletence,na to dva dvojpletence,ale točené opačným směrem a nakonec jeden dvojpletenec.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu







































