Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

SLAVNOSTNÍ VÁNOČKA Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

0.0
SLAVNOSTNÍ  VÁNOČKA  Z  DOMÁCÍ  PEKÁRNY

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 1 celé vajíčko , 100g hery, 500 g polohrubé mouky, 100 g cukru , špetka soli , 1 lžička mleté skořice, 1 sáček sušeného droždí, hrst nasekaných nebo mletých oříšků nebo mandlí a rozinky (já je máčím v rumu)

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí, po promíchání přidáme oříšky, mandle a rozinky.
Pekla jsem dle receptu p. Andrjky S. ID 22476. Andrejka pekla v pekárně Moulinex, program 1 základní , kůrka střední , velikost 750g
Já jsem pekla v pekárně ETA Siesta, program Sprint, kůrka střední (ale ze spodu byla moc tmavá, určitě je lepší dát kůrku světlou), velikost II.
Koukněte na detailní fotečky, jak vypadá po rozkrojení :-).
Je vynikající samotná, namazaná máslem i džemíkem.
Přeji dobrou chuť!

... právě se dopekla

... tak vypadá po rozkrojení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sites 5. 1. 2012, 23:33
Tak jsem Váš recept vyzkoušela-bylo to moje první pečení v nové pekárně, mám také Siestu, ale vůbec se mi to nepovedlo, vánočka byla hrozně tuhá a jakoby zdrclá, zdálo se mi totiž, že kyne velmi krátkou dobu (použila jsem také program Sprint), dala jsem na vaši radu světlou kůrku, ale zvrchu byla úplně bílá...tak nevím, kde jsem udělala chybu....bojím se dál péct ,-)...jinak ale na chuť byla dobrá, akorát jsem vyměnila skořici za citr.kůru (hello)
jbanca 22. 12. 2010, 5:16
Možná chutná dobře,ale pro mě by to nebyla vánočka,protože není pletená a vánoční vánočka se u nás jí bez másla a bez džemíku,je sladka,mastná ořechová a mandlová a rozinková a proč jí kazit ještě džemíkem a k tomu dobrý vánoční čaj. Jeto jen můj názor....Pěkné vánoce (stromecek)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie