(recept
si oblíbilo 55 návštěvníků)
Úžasné houstičky z domácí pekárny
Potřebné ingredience
250 ml mléka,
2 žloutky,
500 g polohrubé mouky,
60 g sádla,
lžička soli,
lžička cukru,
20 g čerstvého droždí (1 lžička sušeného),
vejce na potření (použila jsem bílek, který zbude od žloutků),
podle chuti sůl, mák nebo kmín na posypání
Postup přípravy
Po vykynutí těsta vyválíme prameny a pleteme housky. Klademe na plech na pečící papír, necháme ještě chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vejcem (dle mé zkušenosti stačí bílkem) a posypeme dle chuti. Pečeme na 180 stupňů 15-20 minut dozlatova.
Dostala jsem pekárnu od Ježíška a tyhle housky si získali každého člena naší rodiny :-)))
Dostala jsem pekárnu od Ježíška a tyhle housky si získali každého člena naší rodiny :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
161158
(upraveno)
22. 5. 2013, 7:14
Hani, děkuji opravdu za receptík na úžasné houstičky, včera jsem vyzkoušela a opravdu vynikajísí.....úžasné těstíčko, se kterým se dobře pracuje, ukládám do oblíbených a budu dělat hezký den
SyMa
(upraveno)
15. 1. 2008, 18:40
Dobrý den, tak jsem na doporučení kamarádky vyzkoušela Vaše houstičky. Jsem ráda, že jsem se do nich pustila. Těsto super,nelepilo se, krásně se s ním pracovalo.Houstičky no paráda. Určitě budu péci častěji. Sylvie.
irisek
(upraveno)
11. 1. 2008, 19:26
Hani opět jsem pekla vaše housky a na radu kamarádky na ně přidala slaninu a plátkový sýr.A opět super foto mám v rodinných.
Petula30
(upraveno)
8. 1. 2008, 11:06
Dobrý den, tak mi kyne těsto v pekárně, ale netušila jsem, kolik je 60 g sádla, byla jsem líná vytahovat váhu, kolik lžic asi tak dáváte? A to sádlo rozpustit? Nevadí, že je až přidané až po mouce, když mají být tekuté přísady jako první? Jsem začínající "pekařka" Jsem zvědavá, jak se mi povedou, sypat je budu sezamovým semínkem, už se na ně děsně těším. Jsou dobré i druhý den? Tedy pokud zbydou? Děkuji! Radka
irisek
(upraveno)
4. 1. 2008, 19:29
Hani právě jsem vytáhla houstičky z trouby a ještě teplé je tady manžel s dcerou baští.Takže zítra peču znova.Díky za recept je super.
epuska
(upraveno)
4. 1. 2008, 13:27
Tak jsem právě dopekla housky a rohlíky a jsou . Nejlepší rohlíčky jaké jsem kdy jedla . Mňam, mňam, mňam. Moc díky Lenka http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=755491
Filip14
(upraveno)
3. 1. 2008, 13:31
Já jsem pekařka amatérka a začínám s pekárnou můžete mi přejněji napsat jak a z kolika pramenů se ty housky motají jako copánek?Díky Martina
mimik
(upraveno)
2. 1. 2008, 23:27
Hani, používáte sušené nebo čerstvé kvasnice do těchto housek? Díky
hani4ka
(upraveno)
3. 1. 2008, 7:59
@mimik
Andrej, používám čerstvé droždí.
Jitounek
(upraveno)
3. 1. 2008, 12:02
@hani4ka
Já jsem zase použila sušené – 5 g sušeného droždí s modrým ptákem (z Alberta). A taky v pohodě
zdenan
(upraveno)
2. 1. 2008, 15:56
A kolik jich z té dávky?
hani4ka
(upraveno)
3. 1. 2008, 8:00
@zdenan
cca 750g - 800g - 10 housek, ale záleží, jak je uděláte veliké...
Jitounek
(upraveno)
1. 1. 2008, 19:50
Milá Hanko, dnes jsem zkusila Vaše houstičky, a jsou naprosto úžasné S těstem se krásně pracovalo, vůbec se nelepilo. A nad Vaší fotkou jsem si říkala, proč je máte takové podlouhlé, a představte si, povedlo se mi umotat naprosto stejný tvar Vyzkoušela jsem už různé recepty na housky a rohlíky, ale ten Váš je bezkonkurenčně nejlepší!!! Takže ty staré mažu a budu už péct jen podle toho Vašeho!! (Na Nový rok - po celý rok ) Mějte se krásně a díky za recept!!!
hani4ka
(upraveno)
2. 1. 2008, 15:45
@Jitounek
Jsem ráda, že Vám houstičky moc chutnaly !!!
denita
(upraveno)
2. 1. 2008, 23:54
@hani4ka
autorka EVA http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3567
fakdar
(upraveno)
9. 1. 2008, 12:27
@denita
to je pěkně trapný myslím, že je spoustu lidí co tento recept má já ho mám například od kamarádky už 2 roky Takže Hani určitě Vám víc lidí poděkuje za tento receptík, protože houstičky jsou vážně dobroučký!!!