Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 55 návštěvníků)

Úžasné houstičky z domácí pekárny

0.0
Úžasné houstičky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

250 ml mléka,
2 žloutky,
500 g polohrubé mouky,
60 g sádla,
lžička soli,
lžička cukru,
20 g čerstvého droždí (1 lžička sušeného),
vejce na potření (použila jsem bílek, který zbude od žloutků),
podle chuti sůl, mák nebo kmín na posypání

Postup přípravy

Po vykynutí těsta vyválíme prameny a pleteme housky. Klademe na plech na pečící papír, necháme ještě chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vejcem (dle mé zkušenosti stačí bílkem) a posypeme dle chuti. Pečeme na 180 stupňů 15-20 minut dozlatova.

Dostala jsem pekárnu od Ježíška a tyhle housky si získali každého člena naší rodiny :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

161158 22. 5. 2013, 7:14
Hani, děkuji opravdu za receptík na úžasné houstičky, včera jsem vyzkoušela a opravdu vynikajísí.....úžasné těstíčko, se kterým se dobře pracuje, ukládám do oblíbených a budu dělat hezký den (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
SyMa 15. 1. 2008, 18:40
Dobrý den, tak jsem na doporučení kamarádky vyzkoušela Vaše houstičky. Jsem ráda, že jsem se do nich pustila. Těsto super,nelepilo se, krásně se s ním pracovalo.Houstičky no paráda. (L) (L)Určitě budu péci častěji. Sylvie. (Y) (hello)
irisek 11. 1. 2008, 19:26
Hani opět jsem pekla vaše housky a na radu kamarádky na ně přidala slaninu a plátkový sýr.A opět super foto mám v rodinných.
Petula30 8. 1. 2008, 11:06
Dobrý den, tak mi kyne těsto v pekárně, ale netušila jsem, kolik je 60 g sádla, byla jsem líná vytahovat váhu, kolik lžic asi tak dáváte? A to sádlo rozpustit? Nevadí, že je až přidané až po mouce, když mají být tekuté přísady jako první? Jsem začínající "pekařka" ;-) Jsem zvědavá, jak se mi povedou, sypat je budu sezamovým semínkem, už se na ně děsně těším. Jsou dobré i druhý den? Tedy pokud zbydou? :-) Děkuji! Radka (F) (F) (F)
irisek 4. 1. 2008, 19:29
Hani právě jsem vytáhla houstičky z trouby a ještě teplé je tady manžel s dcerou baští.Takže zítra peču znova.Díky za recept je super.
epuska 4. 1. 2008, 13:27
Tak jsem právě dopekla housky a rohlíky a jsou (Y). Nejlepší rohlíčky jaké jsem kdy jedla |:o). Mňam, mňam, mňam. Moc díky Lenka (L) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=755491
Filip14 3. 1. 2008, 13:31
Já jsem pekařka amatérka a začínám s pekárnou můžete mi přejněji napsat jak a z kolika pramenů se ty housky motají jako copánek?Díky Martina ;-)
mimik 2. 1. 2008, 23:27
Hani, používáte sušené nebo čerstvé kvasnice do těchto housek? Díky
hani4ka 3. 1. 2008, 7:59
@mimik Andrej, používám čerstvé droždí.
Jitounek 3. 1. 2008, 12:02
@hani4ka Já jsem zase použila sušené – 5 g sušeného droždí s modrým ptákem (z Alberta). A taky v pohodě (Y)
zdenan 2. 1. 2008, 15:56
A kolik jich z té dávky?
hani4ka 3. 1. 2008, 8:00
@zdenan cca 750g - 800g - 10 housek, ale záleží, jak je uděláte veliké...
Jitounek 1. 1. 2008, 19:50
Milá Hanko, dnes jsem zkusila Vaše houstičky, a jsou naprosto úžasné (Y) (Y) (Y) S těstem se krásně pracovalo, vůbec se nelepilo. :-) A nad Vaší fotkou jsem si říkala, proč je máte takové podlouhlé, a představte si, povedlo se mi umotat naprosto stejný tvar ;-) ;-) ;-) Vyzkoušela jsem už různé recepty na housky a rohlíky, ale ten Váš je bezkonkurenčně nejlepší!!! Takže ty staré mažu a budu už péct jen podle toho Vašeho!! (Na Nový rok - po celý rok ;-) ) Mějte se krásně a díky za recept!!! (L)
hani4ka 2. 1. 2008, 15:45
@Jitounek (Y) (Y) (Y) Jsem ráda, že Vám houstičky moc chutnaly !!! (Y) (Y) (Y)
denita 2. 1. 2008, 23:54
fakdar 9. 1. 2008, 12:27
@denita :^) +o( to je pěkně trapný (N) :-o myslím, že je spoustu lidí co tento recept má (F) já ho mám například od kamarádky už 2 roky :-o (jazyk) Takže Hani určitě Vám víc lidí poděkuje za tento receptík, protože houstičky jsou vážně dobroučký!!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie