Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

CHLEBA - PRVNÍ BOCHNÍK v domácí pekárně

0.0
CHLEBA - PRVNÍ BOCHNÍK v domácí pekárně

Potřebné ingredience

300 ml pitné vody,
500 g hladké mouky,
1 lžíce cukru,
2 lžičky soli,1 lžička kmínu,4 g sušeného droždí

Postup přípravy

Program 1,kůrka střední,bochník velký

Pro zlepšení je vhodné přidat čtvereček taveného sýra.Po pípnutí semínka dle chuti.

Všechny ingredience dáme do formy.
První tekuté,v tomto případě vodu.(Podle tipu Romany jsem přidala také cibuli,tu po pípnutí.)
Nahoru mouku,do jednoho rohu cukr,do druhého sůl.Droždí do důlku doprostřed.A nezapomenout na sýr.

Pekárna pracuje po zapnutí za nás.Toto je výsledek.

Rozkrojený.

Peču v pekárně ETA SIESTA.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenouchova 1. 1. 2013, 9:40
Dala bych méně cukru, ale jinak můj úplně první pokus a jsem nadšená, že to není těžké, což byl argument, který mě dlouho odrazoval. DĚKUJI! (Y)
ciccobello 10. 1. 2009, 21:51
Dobrý večer Katko (F) dnes jsem podle vašeho receptu upekla chleba a byl moc dobrý (clamp) (clamp) byl to zatím můj druhý ale povedl se :-) díky za recept (Y) (F)
KatkaO 12. 1. 2009, 21:20
@ciccobello To mě moc a moc těší. (Y) (Y) (Y) Pokud máte rádi zkuste i VÁNOČKU. MĚJTE SE HEZKY KATKA (L) (F)
ivka71 11. 7. 2008, 10:58
Zdravím Katko, tak jsem zkoušela ten chlebík a byl (L) jen se po něm zaprášilo *-)posílám (F) pochvalu (hello)Iveta
KatkaO 21. 7. 2008, 14:38
@ivka71 Ivetko,jsme moc ráda,že vám chutnal. (L) (hello)
ivka71 9. 7. 2008, 21:28
Dobrý večer ,Katko *-) děkuji za nový receptík hned ho zítra vyzkouším :-$mám tu samou pekárnu a u nás se nezastaví .Zítra vám písnu jak se mi povedl (hello)
KatkaO 10. 7. 2008, 7:55
@ivka71 Budu se těšit na zprávičku.Věřím že chutnat bude.Peču prakticky hlavně tenhle receptr s obměnami.Občas kombinuji mouky a tak.Tento je výborný základ. (radost) pěkný den a dobrou chuť :-) (hello)
bjara 9. 7. 2008, 20:16
Dobrý den,dnes jsem dělala poprvé chlebík a je výýýýýýýýýýýýýýborný........... |:o) |:o) |:o) |:o)
KatkaO 10. 7. 2008, 7:53
@bjara Dobrý den, tak to mě těší,ža vám chutná.Časem se rozpečete určitě na spoustu variant. (L) (F) Ať vám i dále chutná a pečení zdar (hello)
Holy50 10. 1. 2008, 18:14
dobrý večer, chlebík jsem už několikrát dělala s různými obměnami. Chuťově je moc dobrý, jen mám problém s tím,že se neuvěřitelně drobí. Co s tím? *-) *-) *-) Děkuji Petra
Jarmila_P 14. 7. 2008, 18:59
@Holy50 Když se drobí, což přidat lžíci oleje nebo sádla?
KatkaO 10. 1. 2008, 21:39
@Holy50 Petro dobrý večer, ještě se mi nikdy tenhle chlebík nedrolil,tak opravdu nevím.Dopátrám-li se možné příčiny písnu. (L)
Moury 10. 1. 2008, 17:56
dobrý, včera jsem vyzkoušela váš chleb a je výborný. Já jsem dala půl na půl pšeničné chlebové a žitné a přidala jsem navrh ještě otruby (pro zdraví) a ovesné vločky, plus jsem zakápla olivovým olejem. Vše jsem dochutila čerstvým česnekem. Tento chleba je výborný a vždy se povede, je to takové univerzální těstíčko...pekařky nebojte se ..moc děkuji (clamp)
KatkaO 10. 1. 2008, 21:31
@Moury Díky a pečení zdar ! |:o) (L)
Kocca 7. 1. 2008, 21:55
Tak jsem dneska zkusila a tento chlebík je super!!!!! (Y) (D) :-p
KatkaO 9. 1. 2008, 11:33
@Kocca Děkuji,spousta obměn udělá z tohoto chlebíku opravdové dobroty. (clamp) (F)
kajito 29. 12. 2007, 21:28
Tak dnes jsem upekla, přidala syrovou cibuli a místo sýru jsem dala pomazánkové máslo s příchůtí česneku a smažené cibulky... výsledek byl výýýborný. Všem receptík moc doporučuji - super (Y) Peču v pekárně Vega.
KatkaO 30. 12. 2007, 17:30
@kajito Dobrý den Kačko,děkuji za dobrý tip.S pomazánkovým máslem taky zkusím. |:o) (clamp) mějte se pěkně (F)KATKA (L)
belezza 3. 8. 2007, 6:21
(L) (L) (L) pridavam se k pochvalam (L) (L) (L)...take jsem zkusila misto vody podmasli,pridala Apetito,lnene seminko,mouku pul na pul A LZICI JABLECNEHO OCTA a vysledek-FAMOZNI !!!!! (L) (L) (L) dekuji za receptik
KatkaO 19. 8. 2007, 18:26
@belezza přeji příjemný podvěčer, jsem moc ráda,že vám chutná. |:o) (clamp). Je to výborný recept,malé obměny a máte spoustu jiných. S octem to zkusím,teď jsme jej dělali. pečení zdar!!! (L)
uzasna 11. 5. 2007, 15:47
musim se pridat a moooc recept pochvalit (Y), chleba je vazne uzasnej! zatim jsem pekla pouze z kupovanych smesí.
KatkaO 13. 5. 2007, 8:55
@uzasna Radko,zkuzte i vánočku je výborná. (L)
lase 5. 5. 2007, 20:12
I já se musím přidat k chvále na Váš chlebík. Pekli jsme dnes, je výborný, jako domácí, přidali jsme slunečnicová semínka a super (Y) . Brzo zase vyzkoušíme. Jen malý dotaz- myslíte, že by se ta hladká mouka dala nahradit třeba celozrnnou nebo třeba půl na půl *-) Děkuji. Lada (child1)
Jarmila_P 12. 7. 2008, 23:48
@lase Dala by se nahradit, i půl na půl, ale pekaři dělají v poměru 60 pšeničné na 40 žitné nebo celozrnné. To nemá chybu. Jen u žitné se nemusí tolik cukru.
KatkaO 8. 5. 2007, 15:37
@lase Lado, těší mě,že se chlebík povedl. (Y) mouku bych nenahrazovala zcela,ale třeba 50 ku 50.Já jsem dělala více hladné a méně celozrnné a taky se povedl. (clamp) Celozrnný jako takový jsem dělala zatím pouze ze směsi. Pečení ZDAR!!! :-) :-) :-) KATKA (F)
lase 11. 5. 2007, 15:27
@KatkaO Děkuji moc, chystám se na něj o víkendu, tak to vyzkouším. :-$ Mějte se prima. Lada (child1)
KatkaO 13. 5. 2007, 8:54
@lase Bezva,písněte potom jaký byl výsledek. |:o) (F) (L)
lase 13. 5. 2007, 9:07
@KatkaO Káťo, tak chlebík se povedl, dala jsem 350g hl mouky, zbytek celozrnné a perfektní. Fakt je moc dobrý. Ještě jednou díky za recept (Y) (F) Lada
KatkaO 14. 5. 2007, 10:59
@lase Skvělé,Takový poměr je myslím super. (clamp) Tak holky ať nám chutná |:o) (L)
Moty 2. 5. 2007, 20:02
Tak jsem dnes poprvé vyzkoušela Etu Harmony s tímto receptem...no chleba zmizel během 10 minut, byl fakt úžasný (clamp) Já jsem místo vody dala podmáslí a nemělo to chybu (Y)
KatkaO (upraveno) 3. 5. 2007, 18:18
@Moty Hani,těší mě ,že se povedl (clamp) Příště zkuste i s tou cibulí,taky nemá chybu |:o) Výborná je i vánočka zkuste
Moty 4. 5. 2007, 23:13
@KatkaO A tu cibuli jak..syrovou nebo opečenou? Na vánočku se chystám v sobotu,ale ještě nevím,jaký recept,máte nějaký ozkoušený?Díky Hanka (L)
KatkaO 5. 5. 2007, 8:06
@Moty Cibuli syrovou,na vánočku najdete recept u mě v receptech. (L)
KatkaO 30. 3. 2007, 18:12
Tak holky konečně jsem přidala k receptu fotečky. |:o) S tou cibulí je to teda super. (D) KATKA (F)
KOFI (upraveno) 19. 3. 2007, 11:11
Tak jsem pekla Váš první bochník (v mém případě to byl druhý ;-)) a SUPER (Y). Já jsem tam akorát přidala cibuli (manžel vyžadoval) a chutnal fakt výborně. Doufám, že ještě nějaké chlebíky přidáte, ať mám podle čeho péct :-)
KatkaO 25. 3. 2007, 10:00
@KOFI Těší mě,že se vám osvědčil.S tou cibulí to zkusím taky.Ještě určitě časem nějaký receptík přidám. Jinak paní Marcela tady má spoustu receptů KATKA (F)
Kikina1 25. 3. 2007, 10:08
@KatkaO Romčo a Kačenko, já ještě s cibulí nedělala, ale od kamarádek vím, že je tento chlebík prý velmi dobrý. Abych pravdu řekla, trochu se toho chlebíku s cibulí bojím, protože mám zlozvyk jíst chleba ještě teplý, sotva jde z pekárny krájet a konzumovat ho ještě teplý i s cibulí, tak to by byl asi záhul ;-) na střeva, tak proto zatím s tou cibulí odolávám :-) Pečení zdar, pečte, pečte, stejně je to super vynález ta pekárna, co? (clamp) |:o) Marcela
KatkaO 25. 3. 2007, 10:19
@Kikina1 Marcelko, cibule se nebojte a když tak jej pečte abyste potom nikde nemusela chodit ;-) a zvládla to doma :^) pečení zdar! :-) :-) :-) (clamp) KATKA (F)
Kikina1 19. 3. 2007, 10:35
@KOFI Zkuste sama inovovat, stačí třeba místo vody dát kefírové mléko nebo podmáslí, hladkou mouku nahradit napůl chlebovou či nějakými celozrnnými (je jich víc druhů), místo taveňáku dát třeba sýr cottage nebo strouhanou cihlu, různé koření atd. Mně se třeba osvědčilo do každého chlebíku čerstvě namlít čtyřbarevný pepř rovnou z mlýnku, kmín dát půl na půl drcený a celý, přidat koření GYROS atd. A vždy máte jiný chlebík (Y) Pekařkám zdar! |:o) Marcela

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie