(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
CHLEBA - PRVNÍ BOCHNÍK v domácí pekárně
Potřebné ingredience
300 ml pitné vody,
500 g hladké mouky,
1 lžíce cukru,
2 lžičky soli,1 lžička kmínu,4 g sušeného droždí
Postup přípravy
Program 1,kůrka střední,bochník velký
Pro zlepšení je vhodné přidat čtvereček taveného sýra.Po pípnutí semínka dle chuti.
Pro zlepšení je vhodné přidat čtvereček taveného sýra.Po pípnutí semínka dle chuti.
Všechny ingredience dáme do formy.
První tekuté,v tomto případě vodu.(Podle tipu Romany jsem přidala také cibuli,tu po pípnutí.)
Nahoru mouku,do jednoho rohu cukr,do druhého sůl.Droždí do důlku doprostřed.A nezapomenout na sýr.
Pekárna pracuje po zapnutí za nás.Toto je výsledek.
Rozkrojený.
Peču v pekárně ETA SIESTA.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenouchova
(upraveno)
1. 1. 2013, 9:40
Dala bych méně cukru, ale jinak můj úplně první pokus a jsem nadšená, že to není těžké, což byl argument, který mě dlouho odrazoval. DĚKUJI!
ciccobello
(upraveno)
10. 1. 2009, 21:51
Dobrý večer Katko dnes jsem podle vašeho receptu upekla chleba a byl moc dobrý byl to zatím můj druhý ale povedl se díky za recept
KatkaO
(upraveno)
12. 1. 2009, 21:20
@ciccobello
To mě moc a moc těší. Pokud máte rádi zkuste i VÁNOČKU. MĚJTE SE HEZKY KATKA
ivka71
(upraveno)
11. 7. 2008, 10:58
Zdravím Katko, tak jsem zkoušela ten chlebík a byl jen se po něm zaprášilo posílám pochvalu Iveta
KatkaO
(upraveno)
21. 7. 2008, 14:38
@ivka71
Ivetko,jsme moc ráda,že vám chutnal.
ivka71
(upraveno)
9. 7. 2008, 21:28
Dobrý večer ,Katko děkuji za nový receptík hned ho zítra vyzkouším mám tu samou pekárnu a u nás se nezastaví .Zítra vám písnu jak se mi povedl
KatkaO
(upraveno)
10. 7. 2008, 7:55
@ivka71
Budu se těšit na zprávičku.Věřím že chutnat bude.Peču prakticky hlavně tenhle receptr s obměnami.Občas kombinuji mouky a tak.Tento je výborný základ. pěkný den a dobrou chuť
bjara
(upraveno)
9. 7. 2008, 20:16
Dobrý den,dnes jsem dělala poprvé chlebík a je výýýýýýýýýýýýýýborný...........
KatkaO
(upraveno)
10. 7. 2008, 7:53
@bjara
Dobrý den, tak to mě těší,ža vám chutná.Časem se rozpečete určitě na spoustu variant. Ať vám i dále chutná a pečení zdar
Holy50
(upraveno)
10. 1. 2008, 18:14
dobrý večer, chlebík jsem už několikrát dělala s různými obměnami. Chuťově je moc dobrý, jen mám problém s tím,že se neuvěřitelně drobí. Co s tím? Děkuji Petra
Jarmila_P
(upraveno)
14. 7. 2008, 18:59
@Holy50
Když se drobí, což přidat lžíci oleje nebo sádla?
KatkaO
(upraveno)
10. 1. 2008, 21:39
@Holy50
Petro dobrý večer, ještě se mi nikdy tenhle chlebík nedrolil,tak opravdu nevím.Dopátrám-li se možné příčiny písnu.
Moury
(upraveno)
10. 1. 2008, 17:56
dobrý, včera jsem vyzkoušela váš chleb a je výborný. Já jsem dala půl na půl pšeničné chlebové a žitné a přidala jsem navrh ještě otruby (pro zdraví) a ovesné vločky, plus jsem zakápla olivovým olejem. Vše jsem dochutila čerstvým česnekem. Tento chleba je výborný a vždy se povede, je to takové univerzální těstíčko...pekařky nebojte se ..moc děkuji
KatkaO
(upraveno)
10. 1. 2008, 21:31
@Moury
Díky a pečení zdar !
Kocca
(upraveno)
7. 1. 2008, 21:55
Tak jsem dneska zkusila a tento chlebík je super!!!!!
KatkaO
(upraveno)
9. 1. 2008, 11:33
@Kocca
Děkuji,spousta obměn udělá z tohoto chlebíku opravdové dobroty.
kajito
(upraveno)
29. 12. 2007, 21:28
Tak dnes jsem upekla, přidala syrovou cibuli a místo sýru jsem dala pomazánkové máslo s příchůtí česneku a smažené cibulky... výsledek byl výýýborný. Všem receptík moc doporučuji - super Peču v pekárně Vega.
KatkaO
(upraveno)
30. 12. 2007, 17:30
@kajito
Dobrý den Kačko,děkuji za dobrý tip.S pomazánkovým máslem taky zkusím. mějte se pěkně KATKA
belezza
(upraveno)
3. 8. 2007, 6:21
pridavam se k pochvalam ...take jsem zkusila misto vody podmasli,pridala Apetito,lnene seminko,mouku pul na pul A LZICI JABLECNEHO OCTA a vysledek-FAMOZNI !!!!! dekuji za receptik
KatkaO
(upraveno)
19. 8. 2007, 18:26
@belezza
přeji příjemný podvěčer, jsem moc ráda,že vám chutná. . Je to výborný recept,malé obměny a máte spoustu jiných. S octem to zkusím,teď jsme jej dělali. pečení zdar!!!
uzasna
(upraveno)
11. 5. 2007, 15:47
musim se pridat a moooc recept pochvalit , chleba je vazne uzasnej! zatim jsem pekla pouze z kupovanych smesí.
KatkaO
(upraveno)
13. 5. 2007, 8:55
@uzasna
Radko,zkuzte i vánočku je výborná.
lase
(upraveno)
5. 5. 2007, 20:12
I já se musím přidat k chvále na Váš chlebík. Pekli jsme dnes, je výborný, jako domácí, přidali jsme slunečnicová semínka a super . Brzo zase vyzkoušíme. Jen malý dotaz- myslíte, že by se ta hladká mouka dala nahradit třeba celozrnnou nebo třeba půl na půl Děkuji. Lada
Jarmila_P
(upraveno)
12. 7. 2008, 23:48
@lase
Dala by se nahradit, i půl na půl, ale pekaři dělají v poměru 60 pšeničné na 40 žitné nebo celozrnné. To nemá chybu. Jen u žitné se nemusí tolik cukru.
KatkaO
(upraveno)
8. 5. 2007, 15:37
@lase
Lado, těší mě,že se chlebík povedl. mouku bych nenahrazovala zcela,ale třeba 50 ku 50.Já jsem dělala více hladné a méně celozrnné a taky se povedl. Celozrnný jako takový jsem dělala zatím pouze ze směsi. Pečení ZDAR!!! KATKA
lase
(upraveno)
11. 5. 2007, 15:27
@KatkaO
Děkuji moc, chystám se na něj o víkendu, tak to vyzkouším. Mějte se prima. Lada
KatkaO
(upraveno)
13. 5. 2007, 8:54
@lase
Bezva,písněte potom jaký byl výsledek.
lase
(upraveno)
13. 5. 2007, 9:07
@KatkaO
Káťo, tak chlebík se povedl, dala jsem 350g hl mouky, zbytek celozrnné a perfektní. Fakt je moc dobrý. Ještě jednou díky za recept Lada
KatkaO
(upraveno)
14. 5. 2007, 10:59
@lase
Skvělé,Takový poměr je myslím super. Tak holky ať nám chutná
Moty
(upraveno)
2. 5. 2007, 20:02
Tak jsem dnes poprvé vyzkoušela Etu Harmony s tímto receptem...no chleba zmizel během 10 minut, byl fakt úžasný Já jsem místo vody dala podmáslí a nemělo to chybu
KatkaO
(upraveno)
3. 5. 2007, 18:18
@Moty
Hani,těší mě ,že se povedl Příště zkuste i s tou cibulí,taky nemá chybu Výborná je i vánočka zkuste
Moty
(upraveno)
4. 5. 2007, 23:13
@KatkaO
A tu cibuli jak..syrovou nebo opečenou? Na vánočku se chystám v sobotu,ale ještě nevím,jaký recept,máte nějaký ozkoušený?Díky Hanka
KatkaO
(upraveno)
5. 5. 2007, 8:06
@Moty
Cibuli syrovou,na vánočku najdete recept u mě v receptech.
KatkaO
(upraveno)
30. 3. 2007, 18:12
Tak holky konečně jsem přidala k receptu fotečky. S tou cibulí je to teda super. KATKA
KOFI
(upraveno)
19. 3. 2007, 11:11
Tak jsem pekla Váš první bochník (v mém případě to byl druhý ) a SUPER . Já jsem tam akorát přidala cibuli (manžel vyžadoval) a chutnal fakt výborně. Doufám, že ještě nějaké chlebíky přidáte, ať mám podle čeho péct
KatkaO
(upraveno)
25. 3. 2007, 10:00
@KOFI
Těší mě,že se vám osvědčil.S tou cibulí to zkusím taky.Ještě určitě časem nějaký receptík přidám. Jinak paní Marcela tady má spoustu receptů KATKA
Kikina1
(upraveno)
25. 3. 2007, 10:08
@KatkaO
Romčo a Kačenko, já ještě s cibulí nedělala, ale od kamarádek vím, že je tento chlebík prý velmi dobrý. Abych pravdu řekla, trochu se toho chlebíku s cibulí bojím, protože mám zlozvyk jíst chleba ještě teplý, sotva jde z pekárny krájet a konzumovat ho ještě teplý i s cibulí, tak to by byl asi záhul na střeva, tak proto zatím s tou cibulí odolávám Pečení zdar, pečte, pečte, stejně je to super vynález ta pekárna, co? Marcela
KatkaO
(upraveno)
25. 3. 2007, 10:19
@Kikina1
Marcelko, cibule se nebojte a když tak jej pečte abyste potom nikde nemusela chodit a zvládla to doma pečení zdar! KATKA
Kikina1
(upraveno)
19. 3. 2007, 10:35
@KOFI
Zkuste sama inovovat, stačí třeba místo vody dát kefírové mléko nebo podmáslí, hladkou mouku nahradit napůl chlebovou či nějakými celozrnnými (je jich víc druhů), místo taveňáku dát třeba sýr cottage nebo strouhanou cihlu, různé koření atd. Mně se třeba osvědčilo do každého chlebíku čerstvě namlít čtyřbarevný pepř rovnou z mlýnku, kmín dát půl na půl drcený a celý, přidat koření GYROS atd. A vždy máte jiný chlebík Pekařkám zdar! Marcela