Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Lžícová bábovka

0.0
Lžícová bábovka

Potřebné ingredience

Malá forma: 2 vejce, 8 lžic mouky polohrubé, 8 lžic cukru krupice, krystal, 4 lžíce oleje, 1/2 prášku do pečiva, až 4 lžíce vody. Normální forma: 3 vejce, 12 lžic mouky pol., 12 lžic cukru, 8 lžic oleje, 1 pr.do peč.,až 6 lžic vody. Velká forma(mám jednu opravdu "big" po prababičce): 4 vejce, 16 lžic polohrubé mouky, 16 lžic cukru, 8 lžic oleje, 1 pr. do peč., až 8 lžic vody. Kdo má rád kakové těsto tak ještě kakao, nebo... TIP - instantní kapučíno(jedinečně chutná oříškové,nebo likérové) :-)

Postup přípravy

Žloutky se utřou s cukrem, vmíchá se olej, pak se vmíchá mouka s pr. do peč. . Pro správnou konzistenci se vmíchá voda a nakonec jemně vmísit sníh z bílků. Vylije se do vymazané a vysypané formy. Kdo má rád barevnou bábovku, tak polovinu těsta ochutí a obarví kakaem, grankem, bikavou, nebo instantním kapučínem, i s různými příchutěmi. Bábovka tak chutná pokaždé jinak. Peče se ve vyhřáté troubě na 130 stupňů po dobu od 45 minut(malá) do 75-90 minut(big)Těsto lze využít i jako těsto na ovocnou bublaninu s drobenkou.
Na foto je tmavé těsto ochuceno karamelovým pudinkem a nerozpuštěnou instantní kávou(přidala jsem 1 lžíci cukru aby nebylo těsto hoŕké). Byla vynikající! Všichni mlaskali.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie