(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Babiččina bábovka
Potřebné ingredience
NA 1 BÁBOVKU
Příprava: 30 minut + 60 minut pečení
* 6 vajec
* 300 g krupicového cukru
* 180 g másla + na vymazání formy
* 250 ml plnotučného vlažného mléka nebo smetany
* 1 sáček vanilinového cukru
* 450 g hrubé mouky + trocha na vysypání formy
* 1 sáček prášku do pečiva
* 3 lžíce kakaa
* moučkový cukr na poprášení
Postup přípravy
Babiččina bábovka
1. Vymažte a vysypte formu a předehřejte troubu na 180/160 stupňů; oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a mléko nebo smetanu. V jiné misce ušlehejte dotuha bílky s vanilinovým cukrem a mouku smíchejte s práškem do pečiva. Sníh a mouku pak opatrně zamíchejte do žloutkové směsi.
2. Polovinu těsta vlijte do formy, zbytek obarvěte kakaem a nalijte na světlé těsto. Pečte asi hodinu. Bábovku vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a dejte dochladnout na mřížku. Podávejte pocukrovanou.
1. Vymažte a vysypte formu a předehřejte troubu na 180/160 stupňů; oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a mléko nebo smetanu. V jiné misce ušlehejte dotuha bílky s vanilinovým cukrem a mouku smíchejte s práškem do pečiva. Sníh a mouku pak opatrně zamíchejte do žloutkové směsi.
2. Polovinu těsta vlijte do formy, zbytek obarvěte kakaem a nalijte na světlé těsto. Pečte asi hodinu. Bábovku vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a dejte dochladnout na mřížku. Podávejte pocukrovanou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé