Zobrazit přihlášovací formulář

Využití ořechů

0.0
Využití ořechů

Potřebné ingredience

Ořechy .....

Postup přípravy

Ořechy v medu pro mlsnou návštěvu
Postup přípravy receptu:
Jádra vlašských ořechů spaříme a oloupeme. Vložíme je do medu a nejméně 24 hodin marinujeme.

Poté ořechy vyjmeme a v cukru obalíme. V malé dávce rozpáleného oleje ořechy mícháme, dokud cukr nezesklovatí.

Ořechy servírujeme horké, na talířku vymazaném olejem.
*************************************************************************************************************

Zavárané zelené orechy

1 kg zelených orechov obratých najneskôr 24. júna, soľ, 0,5 kg cukru, celú škoricu, 10 klinčekov.

Orechy umyjeme a do každého pichneme 2x vidličkou. Dáme do veľkého pohára a zalejeme studenou vodou. 10 dní močíme, pričom denne vodu vymieňame. Potom orechy v mierne osolenej vode do mäkka uvaríme a scedíme. Dáme do pohára a zalejeme horúcim sirupom, ktorý si pripravíme z 0,5 kg cukru a 2,5 dl vody, škorice a klinčekov. Necháme 12 hodín postáť, potom sirup zlejeme, privedieme do varu a znova ním zalejeme orechy. Toto opakujeme štyri krát. Napokon sirup uvaríme hustejší (pridáme ešte cukor). Orechy prekrojíme na polovice, poukladáme do pohárov, zalejeme horúcim sirupom, poháre uzatvoríme a sterilizujeme 3 minúty. Orechy budú už čierne.
****************************************************************************************************
Medové orechy
Suroviny:
200 g vlašských orechov
200 ml tekutého medu
4 lyžice oleja
150 g práškového cukru.

Postup:
Celé jadrá vlašských orechov (môžu byť aj polovičky) zalejeme horúcou vodou, olúpeme a namočíme do medu. Po dvoch dňoch orechy jeden po druhom vyberieme, rýchlo obalíme práškovým cukrom a na rozpálenom oleji krátko premiešame, aby sa cukor na orechy dobre prichytil a skaramelizoval. Podávame teplé.
*****************************************************************************************************
Názov: Orechy v mede
Použitie: odolať im je ťažké, ľudské je podeliť sa!
Zloženie: výber orechov v mede: med 160 g vlašské orechy 10g, pistácie 10g, mandle 10g, slnečnica 10g, kešu 10g, para orechy 10g, lieskovce 10g, tekvicové semiačka 10g, arašidy 10g, ľan 2g
vlašské orechy v mede: med 160 g, vlašské orechy 75g
Skladujte: na suchom, mieste do 25°C, mimo dosahu maškrtníkov!
Minimálna trvanlivosť: 1 rok
Hmotnosť a naša cena : výber orechov v mede cca 70Sk, vlašské orechy v mede cca 60Sk. Možnosť výroby produktu podľa želania zákazníka


Vlašské orechy v mede sú známou pochutinou, navyše je ich kombinácia je vhodná proti cholesterolu.
Zmes orechov v mede je známa južanská špecialita nielen na vianočnom stole.
*****************************************************************************************
Ořechy v medu - pražené
kategorie: konzervace

recept je určen pro 0 osob(y)


Ingredience:
300 g jader vlašských ořechů,
100 g tekutého medu,
4 lžíce cukru moučka,
4 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje.

Příprava:
Vyloupaná jádra vlašských ořechů spaříme vařící vodou, asi minutu je v horké vodě necháme a poté je přelijeme studenou vodou. Oloupeme hořkou kůžičku (čerstvé ořechy se loupou bez spařování).
Oloupané ořechy dáme do mísy, zalijeme medem ohřátým ve vodní lázni a necháme do druhého dne proslazovat.
Druhý den dáme ořechy na cedník, aby med odtekl. Pak ořechy na talíři obalíme v cukru.
V pánvi rozehřejeme olej, po částech vkládáme ořechy a za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat, až je sklovitý nikoli však tvavý.
Podáváme je teplé nebo je necháme oschnout, dáme do sklenice a krátce uchováme na tmavém a chladném místě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

IVA 75 16. 1. 2009, 17:11
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=32944 pražené s vločkama Mleté zamrazit, nemleté na sucho zavařit

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie