(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Dušená kapusta s uzeným masem a brambory dle M. D. Rettigové
Potřebné ingredience
40 dkg uzeného tučného masa, 1 cibule, 1 pórek, sůl, 1 kapusta, 3-4 dkg sádla, 3 dkg cibule, pepř, ½ kg brambor
Postup přípravy
Recept z webu royalmenu.cz. Moc nám chutnalo a nepatří mezi notoricky známé, takže předávám dál.
Ve vařící, lehce osolené vodě, uvaříme tučnější uzené maso s jednou cibulkou a pórkem do měkka. Uvařené maso nakrájíme na drobné kostečky, 1 větší kapustu zbavíme vrchních tuhých listů i košťálu, nakrájíme ji na nudličky, dáme do hrnce, nalijeme na ni dvě naběračky vařící osolené vody a necháme na okraji plotny pod pokličkou asi 5 minut spařiti. Pak ji scedíme. Na kastrolek dáme sádlo, drobně sekanou cibulku, necháme ji lehce zežloutnouti, přidáme k ní spařenou odcezenou kapustu, špetku pepře, osolíme a dusíme do měkka. Když se kapusta dodělává, přidáme k ní nakrájené uzené, ½ kg vařených, loupaných na drobné kostky nakrájených bramborů a necháme společně ještě 10 minut podusiti. Vyklopíme na horkou mísu a neseme na stůl.
Ve vařící, lehce osolené vodě, uvaříme tučnější uzené maso s jednou cibulkou a pórkem do měkka. Uvařené maso nakrájíme na drobné kostečky, 1 větší kapustu zbavíme vrchních tuhých listů i košťálu, nakrájíme ji na nudličky, dáme do hrnce, nalijeme na ni dvě naběračky vařící osolené vody a necháme na okraji plotny pod pokličkou asi 5 minut spařiti. Pak ji scedíme. Na kastrolek dáme sádlo, drobně sekanou cibulku, necháme ji lehce zežloutnouti, přidáme k ní spařenou odcezenou kapustu, špetku pepře, osolíme a dusíme do měkka. Když se kapusta dodělává, přidáme k ní nakrájené uzené, ½ kg vařených, loupaných na drobné kostky nakrájených bramborů a necháme společně ještě 10 minut podusiti. Vyklopíme na horkou mísu a neseme na stůl.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Bylinka1
(upraveno)
11. 2. 2009, 23:11
Dnes jsem kapustičku dělala-úplně poprvé (i jedla
) a musím pochválit
.Jen jsem ji teda spařila větším množstvím vody a nakonec jsem ještě lehce zahustila jíškou.Děkuji za recepisek





nahlásit

channah
(upraveno)
17. 2. 2009, 19:32
@Bylinka1
Díky.
Jsem ráda, že Vám chutnalo. Kapusta je dobrá, ale nějak se na ni zapomíná.
Možná díky školním vývařovnám. Ale klasika s bramborovým knedlíkem a vepřovými výpečky je taky výborná.


nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
27. 3. 2009, 20:22
@channah
Zdravím Hanko.Potěším Vás-mám na zítra zase hlávku kapusty,tak jsem musela opět vyhledat Váš vynikající recept
!!!Už se těším na zítřejší oběd



nahlásit

channah
(upraveno)
28. 3. 2009, 11:14
@Bylinka1
Tak přeji dobrou chuť. Mě tento recept taky lépe vyhovuje než ten, na který jsme zvyklí ze školních jídelen a hromadných vývařoven


nahlásit