(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
HRK HRK ŘEZY - výborné a rychlé
Potřebné ingredience
Těsto - 1,5 hrnku polohr.mouka,
1 hrnek cukru krupice,
1/2 hrnku mléka,
1/2 hrnku oleje,
2 vejce,
1 prášek do peč.
Krém - broskvový nebo jahodový kompot / 0,75ml/ včetně nálevu,
1 šlehačka,
1 pudink Dr. Oetker Créme Olé vanilkový.
Ozdoba - 1 šlehačka,
1 ztužovač do šlehaček,
čokoládová poleva nebo čokoládová rýže....
Postup přípravy
Je to opravdu moc dobrý zákusek a hlavně rychlý a jednoduchý.
Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme /12 min při 200 st/ Než se těsto upeče, připravíme si krém. Do nádoby, která se dá uzavřít dáme pokrájené broskve nebo jahody i s nálevem, přilejeme šlehačku a nasypeme pudink Dr.Oetker..uzavřeme víčkem a pořádně zahrkáme, zatřepeme a krém je hotový / pár sekund/ Druhou šlehačku vyšleháme se ztužovačem. Na upečenou, vychlazenou buchtu natřeme krém a potřeme šlehačkou. Já si zákusek předkrájím na porce a každý kousek nazdobím čokoládou. Tento je určený ke kávičce po zabíjačce a je proto patřičně "nazdobený". Můžete posypat i čokoládovou rýži.
Přeji všem dobré mlsání
Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme /12 min při 200 st/ Než se těsto upeče, připravíme si krém. Do nádoby, která se dá uzavřít dáme pokrájené broskve nebo jahody i s nálevem, přilejeme šlehačku a nasypeme pudink Dr.Oetker..uzavřeme víčkem a pořádně zahrkáme, zatřepeme a krém je hotový / pár sekund/ Druhou šlehačku vyšleháme se ztužovačem. Na upečenou, vychlazenou buchtu natřeme krém a potřeme šlehačkou. Já si zákusek předkrájím na porce a každý kousek nazdobím čokoládou. Tento je určený ke kávičce po zabíjačce a je proto patřičně "nazdobený". Můžete posypat i čokoládovou rýži.
Přeji všem dobré mlsání
Příprava krému - do nádoby dáme kompot se šlehačkou a pudinkem
zahrkáme a krém je hotový
natřeme na upečenou buchtu
natřeme šlehačkou
zákusek si předkrájím na porce
nazdobit čokoládovou polevou a je hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gaha
(upraveno)
27. 11. 2010, 15:52
....super, jen se musí krabička dobře uzavřít No šlehačku jsem si slízala i z haleny... Ikea nedržííííííí hernajs ale jinak teda rychlovka a i chutnéééé
ivetae
(upraveno)
27. 11. 2010, 17:10
@gaha
jsem ráda, že chutnal Gabko
Evelyn123
(upraveno)
8. 11. 2009, 12:23
Včera dělal Babica. Hned jsem si řekla, že recept znám z MMB. Ivetko, máte to krásně nazdobené
ivetae
(upraveno)
12. 11. 2009, 17:52
@Evelyn123
děkuji
veveřice 1
(upraveno)
8. 11. 2009, 12:17
a já su za ta co temu nerozumí tu šlehačku tam mám nalít??a pak je tam napsáno že šlehačku ušleháme? tak co dřív teda děkuji za případnou radu
ivetae
(upraveno)
12. 11. 2009, 17:51
@veveřice 1
Lidko, je zapotřebí dvou šlehaček, jednu do krému, kde nalejeme i s ovocem a zahrkáme / udělá se krém/ a pak ještě jednu šlehačku vyšleháme se ztužovačem a naneseme na krém A pak popřípadě ještě nazdobíme čokoládou
Zuzka
(upraveno)
1. 3. 2009, 15:44
úžasný recept, výborné řezy!!Děkuji za nápad ,Zuzka.
milifousek
(upraveno)
1. 3. 2009, 15:50
@Zuzka
Já je také dělám, ale kupuji si hotový korpus. Já tyto řezy mám v receptech pod klepací buchtou. Jsou vynikající.
ivetae
(upraveno)
13. 3. 2009, 14:05
@milifousek
Tak dnes jsem zkoušela z hotového korpusu, čokoládového pudinku, jahodového kompotu a postříkat bílou čokoládou, luxusní pětiminutová záležitost
lausmanacci
(upraveno)
16. 2. 2009, 22:08
Milá Ivetko,řezy byly moc vynikající.Dělala jsem je,když měl manžel narozky všem moc chutnalo a musela jsem přeposlat repectík všem co baštili.Tak vás musím pochválit .Radka
ivetae
(upraveno)
17. 2. 2009, 11:12
@lausmanacci
Radko, díky moc za pochvalu
jusinka
(upraveno)
26. 1. 2009, 20:00
Znám, dělám, miluju ho