Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Hovězí polévka s játrovou zavářkou

0.0
Hovězí polévka s játrovou zavářkou

Potřebné ingredience

hovězí maso, pepř, nové koření, zelenina, zel. bujon, játrová zavářka (vejce, strouhanka)

Postup přípravy

Vývar: do studené vody dám hovězí maso, pár kuliček pepře a nového koření, sůl, kousek mrkve (petržele, celeru - co mám), malou cibuli na čtvrtiny a stroužek česneku. Vařím až je maso měkké - dlouho :-) Scedím. Do polévky použiju vývar, maso a mrkev, jinak vše ostatní vyhodím.

Polévka: Do vývaru s masem dám nakrájenou mrkev a popř. zeleninový bujon (pokud je vývar slabý) a vařím až je mrkev skoro měkká. Pak přidám mraženou zeleninu (dle chuti - já mrkev+hrášek+kukuřice) a přes sítko na halušky - nebo přes hrubé struhadlo - protlačím játrovou zavářku. Vařím ještě asi 5 minut. Nakonec přidám hodně čerstvé nebo mražené petrželky.

Játrová zavářka: Já kupuju hotovou a přidám do ní vajíčko, strouhanku popř. česnek a majoránku.

Polévka je moc dobrá i s nudlemi. Vařím jí hlavně když jsme nemocní - je to takový životabudič :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie