Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KUŘE PEČENÉ V SOLI

0.0
KUŘE PEČENÉ V SOLI

Potřebné ingredience

1 celé kuře
1kg soli

Postup přípravy

Holky, už jste někdy pekly kuře v soli? Já dnes poprvé a je fakt SUPER!
Nepotřebujete žádné koření ani nic jiného, pouze kilovka soli, dáte do trouby a necháte hoďku a půl nohy nahoře, protože s ním nic jiného neděláte.... A nebojte, kuře není vůbec přesolené!

POSTUP:

Celé kuře dobře omyjete pod studenou tekoucí vodou a vložíte do pekáčku. Do toho jste před tím rovnoměrně nasypaly kilo soli. Kuře ještě trochu osolíme zvrchu, nezakrýváme a vložíme do 210 stupňů předehřáté trouby. Peču min. hoďku a půl, nepodlévám, neotáčím, o nic se nestarám... Po vyjmutí odloupnu spodní kůži, která ležela na soli.

Kuřátko bylo pěkně šťavnaté, kůrka propečená. Podávala jsem s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Dobře jsme se nadlábli až jsme měli boule za ušima! A ještě jedno pozitivum! Nemusela jsem pak ani pracně drhnout přiškvařený plech, stačilo pouze vysypat sůl a plech jen vypláchnout! SUPER!

Vrhli jsme se na něj tak rychle, že jsem ho pro Vás ani nestihla nafotit...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

snebi 9. 2. 2009, 13:26
Kuřátko bylo včera k obídku (pl) a dnes už musím vařit znovu, protože nezbylo ;-) Opravdu jemné maso a křupavé (Y) (Y) (Y) Dcerce taky moc chutnalo, že jsem nestačila jí krmit (H) (H) (H) (hello) (hello)
barruna 6. 2. 2009, 18:40
Kuřátko takle peču už několit let a je fakt úžasný. Kůrka je skvěle vypečená a masíčko šťavnatý. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie