Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KRŮTÍ JÁTRA S PÓRKEM A KARI OMÁČKOU

0.0
KRŮTÍ JÁTRA S PÓRKEM A KARI OMÁČKOU

Potřebné ingredience

Množství ingrediencí závisí na množství strávníků... já použila balíček krůtích jater,ale používám i drůbeží, - jeden střední pórek,- smetanu (popř. mléko,ale pozor to dost kypí), - 2PL hladké mouky na zahuštění, - olej na smažení, - a koření= kari, sušený česnek, pepř a sůl, - voda na podlití

Postup přípravy

Játra umyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky a dáme orestovat na pánev s olejem(stačí trošku oleje).Mezitím nakrájíme pórek na půlkolečka a semtam míchneme játra,ať se nepřipálí, pak podlijeme trochou vody, přidáme pórek a zakryjeme poklicí a podusíme asi deset minutek.To si připavíme smetanu, nejlépe už delší dobu vytahnutou z lednice, přidáme k ní dvě polévkové lžíce hladké mouky a "kvedlačkou" vykvedláme do hladka,já si to trošku ještě poředím mlékem,ať je to trochu řidší,aby se to dalo hezky vylít na játra.
Pak to na játra vyliju a čtvrt hodinky na mírném ohni vařím,už bez přikrytí a promíchávám,aby se mouka nepřipálila.Pokud je omáčka hustá,přidám vodu (někdy neodhadnu mouku a dám větší lžíci),po přidání vody,nechám zavařit a okořením, solí, česnekem a pepřem a samozřejmě kari, toho dávám asi půl čajové lžičky, pak promíchám a můžeme podávat třeba s rýží...............Dobrou chuť

Takto to vypadá ještě na pánvi..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie