(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Kardinálovy řezy

Potřebné ingredience
Piškotové těsto: 1 vejce, 2 žloutky, 50 g cukru krupice, 40 g hladké mouky. Sníh: 3 bílky, 100 g cukru krupice. Náplň: marmeláda, 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky.
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme prosátou mouku. Jeden cukrářský sáček naplníme sněhem, druhý sáček naplníme piškotovým těstem. Na plech 30 x 40cm s pečícím papírem (lehce potřeným papírem od Hery) nastříkáme ze sněhu 4 až 5 pruhů po celé délce plechu, malé mezery mezi nimi. Uděláme větší mezeru a nastříkáme totéž podruhé. Potom nastříkáme druhým sáčkem piškotové těsto do mezer mezi sněhovými pruhy, přičemž prostřední mezera zůstane prázdná. Pečeme na 160°C ( já peču 22 minut). Necháme vychladnout. Pak papír uprostřed rozstřihneme, každý plát obrátíme a opatrně sloupneme papír. Jde to pěkně.
Oba upečené pásy potřeme marmeládou, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Ušleháme smetanu se ztužovačem a natřeje ji na spodní díl, přiklopíme horním dílem a lehce přitlačíme. (Někdy dávám místo marmelády okapané mandarinky.)
Zákusek je nejlepší, pokud se několik hodin rozleží v ledničce. Před podáváním pocukrujeme.
Oba upečené pásy potřeme marmeládou, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Ušleháme smetanu se ztužovačem a natřeje ji na spodní díl, přiklopíme horním dílem a lehce přitlačíme. (Někdy dávám místo marmelády okapané mandarinky.)
Zákusek je nejlepší, pokud se několik hodin rozleží v ledničce. Před podáváním pocukrujeme.

po několika hodinách v ledničce se krájí výborně a chutnají skvělě

3. a 4. kardinálky

tohle jsem udělala ze zbytku podle rady Markétky M.

vysoké je to až až
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
radhas
(upraveno)
20. 6. 2015, 18:04
Ahoj chtěla bych se zeptat ,pečete to v zavřené troubě ,nebo trošku pootevřené.Aby to těsto nespadlo. Díky za odpověd. Hanka
nahlásit

spero
(upraveno)
20. 6. 2015, 18:09
@radhas
Hani, peču normálně v zavřené troubě.
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
10. 4. 2013, 12:32

nahlásit

spero
(upraveno)
10. 4. 2013, 17:25
@laskonka333



nahlásit

venda kudelova
(upraveno)
10. 4. 2013, 10:29
Také tyto řezy dělám a jsou výborné jen mi to vždy spadne nevím kde dělám chybu.Poradí mi někdo
děkuji Venda




nahlásit

spero
(upraveno)
10. 4. 2013, 17:25
@venda kudelova
píšu vzkaz
nahlásit

nula
(upraveno)
14. 2. 2009, 14:07





nahlásit

spero
(upraveno)
14. 2. 2009, 16:49
@nula
Jindři, já už je dělala dneska zase, dvoje, na zítřejší oslavu. Ještě je nemám naplněné. Ale ty druhé, co jsou z 10 vajec, na ty nějak nemám odvahu. Mně se líbí tyhle lehoučké jako peříčko.
A ze zbytku sněhu jsem nadělala věnečky, jak tady jedna maminka píše. Ke
pro nás dobré.
Díky, že jste napsala. Ivana










nahlásit

tchyňa Jaruna
(upraveno)
5. 6. 2009, 21:11
@spero
Dobrý den ,Kardinál řezy najdete na .. http://www.cukrovi.kvalitne.cz/hlavnicukr.htm...je tam přesný návod.

nahlásit

Markéta.M
(upraveno)
8. 2. 2009, 9:36
Dobrý den Ivo
, tak jsem včera řezy taky vyzkoušela a zbyl nejen sníh, ale protože mám menší plechy, tak i trošičku piškotového těsta
. Nastříkala jsem ze zbytku na další papír malé věnečky, udělala jsem sněhový kruh, doprostřed sněhovou "pusinku" a vyplnila piškotovým těstem
, pak jsem je slepila šlehačkou a hned se po nich zaprášilo





nahlásit

spero
(upraveno)
8. 2. 2009, 18:04
@Markéta.M
Markétko, měla jste skvělý nápad.
Díky za další radu, jak se zbytkem naložit.



nahlásit
VMP
(upraveno)
7. 2. 2009, 16:49
P. Ivano,tak jsem dnes zkoušela tyhle řezy
a musím říct,že jsme si všichni po dloouhé době moc pochutnali
| Sníh taky zbyl,ale navrstvila jsem všechen...trošku jsem si to ale pozměnila...uvařila jsem 1/2 L malin. puding...a přidala ho ke šlehačce...ve finále je to krásně barevné a chuťově VÝBORNÉ
Taky moc děkuji za receptík
s pozdravem Vlasta
















nahlásit

spero
(upraveno)
9. 2. 2009, 15:20
@VMP
Vlasti, a my si dneska pochutnáme zase.
Právě jsem je dala do ledničky.
Už se těším.










nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
7. 2. 2009, 15:13
Dobrý den děvčata, tenhle moučník peču již 3 roky a nevložila jsem jej , neboť jsem si myslela, že je známý a abych se neopakovala / mluvila o něm kolegyně z práce a já ho našla na netu jako-kardinálské řezy od Brendy i s fotopostupem/. Sníh by vám neměl zůstat žádný, protože se stříká tolik vrstev sněhu na sebe, dokud se nezpracuje všechen /2-3/ a do vzniklých prostor se plní piškotové těsto. Po upečení jsou řezy vysoké a docela dobře se s nimi manipuluje, takže i ten papír pak jde lépe odstranit. Jsou výborné a na každé oslavě sklízí velké ovace. Přeji hodně zdaru a dobrou chuť.



nahlásit

tomtyna
(upraveno)
7. 2. 2009, 21:22
@Ilonáček
Dobrý večer Ilonko tak jsem ty kardinálské řezy od Brendy přece na netu našla tady je recept KARDINÁLSKÉ ŘEZY OD BRENDY Piškotové těsto: 3 celá vejce, 7 žloutků, 6 dkg krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 6 dkg hrubé mouky, na špičku nože prášek do pečiva. Bílé těsto (=šlehané bílky): 20 dkg krystalového cukru, 7 bílků, 1 vanilkový cukr, 1 PL octa Náplň: 2 šlehačky, ale úplně stačí i 1 šlehačka, 1 sklenka meruňkové marmelády (může být i jiná pikantní) Příprava: Piškotové těsto: Vejce a žloutky s cukrem šleháme nejlépe ve šlehači asi 15 minut. Potom lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Zároveň šleháme bílky s cukrem-také asi 15 minut na tuhý sníh. Nakonec přidáme lžíci octa. Na vyšší plech (asi 40x30) položíme papír na pečení a nastříkáme podélně 5 pruhů šlehaného sněhu. Mezi pruhy vynecháváme mezeru asi 2,5-3 cm. Na nastříkané pruhy stříkáme další vrstvu sněhu (podle velikosti vajíček může být i 3 vrstva, je to lepší). Do mezer mezi sněhové pruhy nalejeme piškotové těsto, máme 4 mezery, tudíž 4 pruhy. Pečeme v mírně vyhřáté troubě při 150°C asi 20 - 25 minut. Necháme na plechu vychladnout. Potom v půli (t.j. 5 pruhů), těsto opatrně (jde to lehce) rozřízneme (zase podélně) a papír rozstříhneme. Jeden díl otočíme na pocukrovaný plech nebo papír a pomažeme zředěnou marmeládou. Na marmeládu navrstvíme ušlehanou šlehačku a opět potřeme marmeládou. Druhý díl oddělíme od papíru a opatrně (kdo je šikovný zvládne to sám, kdo je méně šikovný, potřebuje ještě jedny ruce, nebo díl přeřízne) a položíme na šlehačkou a marmeládou pomazaný díl. Tento díl nepřevracíme. Pocukrujeme a před podáváním nakrájíme (nejlépe elektrickým) nožem na řezy. Pro obměnu se může do tekuté šlehačky rozmíchat trocha instantní kávy
nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
8. 2. 2009, 19:36
@tomtyna
Ano ano ,to je on a jsou opravdu vynikající. Jen s tou dobou pečení nějak nesouhlasím . Já je vždy peču pomalu 3/4 hodiny. Za tu krátkou dobu nejsou hotové a padnou. Ilona
nahlásit

spero
(upraveno)
7. 2. 2009, 16:36
@Ilonáček
Ilonko, díky díky moc za rady. Jste zlatá.
Příští týden má vnuk narozeniny, tak chci tyhle řezy upéct znovu a teď už budu vědět, jak na to.
Vy je děláte už dlouho a my tady "objevujem Ameriku". A všechny se pořád učíme.
Tak ještě jednou díky. Mějte se krásně. Ivana












nahlásit

tomtyna
(upraveno)
6. 2. 2009, 22:01
Ivanko tak nevím
nák tomu vašemu receptu nerozumím jak prosím vás děláte vlasně ty řezy a mám ještě jeden den dotaz vlasně dva vašich rodinych fotečkách jsem vám psala komentáře na buchty prosím mohla by jste mi napsat receptík http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1373099 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1373082 děkuji Mirka



nahlásit

spero
(upraveno)
11. 2. 2009, 8:25
@tomtyna
Mirko, recept je zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=37428.
nahlásit

Macek70
(upraveno)
6. 2. 2009, 14:30








nahlásit

spero
(upraveno)
6. 2. 2009, 14:45
@Macek70
Marci, to jsem moc ráda, že jste se ozvala.... Takže příště ze 2 nebo ze 4 a rovnou dvojitou dávku, ne? Na takovou rodinnou oslavu by jedny řezy nestačily. Aspoň u nás ne.



nahlásit

Macek70
(upraveno)
6. 2. 2009, 15:14
@spero
Určitě... na zkoušku 2 bílky,ale jinak 4 a rovnou na celý plech
. Jo...a na papír jsem zespodu dala na chvilku mokrou utěrku a pak to šlo už dobře
)




nahlásit

spero
(upraveno)
6. 2. 2009, 17:25
@Macek70
Ó, dobrý nápad. Díky za radu.



nahlásit
laho
(upraveno)
6. 2. 2009, 14:28
Hned bych si dala, jsou krásné a nadýchané.Mňam.
nahlásit

spero
(upraveno)
6. 2. 2009, 14:47
@laho
Jo jo, to jsou.



nahlásit