(recept
si oblíbilo 52 návštěvníků)
Pudinková buchta se zakysanou smetanou-opravdu vynikající
Potřebné ingredience
Přísady na těsto:
20dkg cukru krupice
20 dkg polohrubé mouky
4 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
4 vejce
1 dcl vody
1 dcl oleje
Přísady na uvařený pudink:
1 litr mléka
2 balíčky pudinkového prášku-vanilkového-může být i jakýkoliv jiný-záleží na vás
cukr dle chuti (já dávám asi 6 lžic cukru krupice)
Po upečení :
3 zakysané smetany
vanilkový cukr
cukr dle chuti
kokos
strouhaná čokoláda
Postup přípravy
Přísady na těsto smícháme-nejdříve sypké-cukr,mouku,prášek do pečiva,kakao,pak vmícháme vejce,vodu,olej,vzniklé těsto nalijeme na vysypaný a vymazaný plech.Mezitím si uvaříme z jednoho litru mléka a dvou balíčků vanilkového pudinkového prášku - pudink-tak jak jsme zvyklé-osladíme.
Tento pudink ještě teplý opatrně nalijeme do neupečeného těsta na plechu-opravdu opatrně-třeba po lžičkách-po celém plechu-pěkně rozprostřeme a teprve nyní dáme péct do trouby.
Po upečení a vychladnutí natřeme celý moučník zakysanou smetanou-kterou smícháme s cukrem a kokosem dle chuti-ta zakyska nám zamaskuje nerovnosti vzniklé při pečení těsta s pudinkem....
Po nanesení zakysané smetany dozdobíme moučník strouhanou čokoládou nebo třeba jenom grankem.Mňamka je opravdu moc dobrá....
Tento pudink ještě teplý opatrně nalijeme do neupečeného těsta na plechu-opravdu opatrně-třeba po lžičkách-po celém plechu-pěkně rozprostřeme a teprve nyní dáme péct do trouby.
Po upečení a vychladnutí natřeme celý moučník zakysanou smetanou-kterou smícháme s cukrem a kokosem dle chuti-ta zakyska nám zamaskuje nerovnosti vzniklé při pečení těsta s pudinkem....
Po nanesení zakysané smetany dozdobíme moučník strouhanou čokoládou nebo třeba jenom grankem.Mňamka je opravdu moc dobrá....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
milifousek
(upraveno)
6. 9. 2009, 17:58
také dělám tuto buchtu, ale nedávám tam kakao, mám ji světlou, a už ji tady také mám napsanou. Můžu opravdu říct je moc a moc výborná. Zrovna dnes jsem ji dělala.
Mufla
(upraveno)
6. 9. 2009, 20:07
@milifousek
Mílo,já s vámi plně souhlasím,je úplně k sežrání,u nás doma nikdy nevydrží do večera,berou mi ji pod rukama sama si musím alespoň dva kousky schovat do ledničky,jinak by na mě nic nezbylo
mamiška
(upraveno)
6. 9. 2009, 17:41
Včera jsem řezy dělala a dnes už nejsou,je to naprostá bomba,už dlouho jsem nic tak výýýborného nejedla,mockrát děkuji.
Mufla
(upraveno)
6. 9. 2009, 20:04
@mamiška
Janičko ani nevíte,jakou jste mi udělala radost vaším komentářem,jsem moc moc ráda,že vám chutnala
mamiška
(upraveno)
15. 9. 2009, 17:55
@Mufla
Chutnala,a strašně moc,ted jí jdu dělat opět,slíbila jsem holkám v práci buchtu po jaký se budou ještě za několik dní olizovat,tak jdu na ní,
chali
(upraveno)
31. 3. 2009, 14:00
Hele, Muflone, nedělej mi pořád chutě, jo???
Mufla
(upraveno)
1. 4. 2009, 13:53
@chali
Přijeď ty moje a já ti jí udělám s radostí
Zuzka
(upraveno)
26. 2. 2009, 15:15
Včera jsem dělala a je to výborný,mám podobný recept v albu jen světlé těsto a bez kokosu, a je to moc dobrá inovace ,Zuzka
Mufla
(upraveno)
27. 2. 2009, 19:16
@Zuzka
Děkuju,Zuzko,za pochvalu,jsem ráda,že ten recept tady není jen tak pro nic
plchotka
(upraveno)
7. 2. 2009, 14:48
tééda, tak to tedy asi vyzkouším! Vypadá mooc dobře
Mufla
(upraveno)
6. 9. 2009, 20:08
@plchotka
určitě vyzkoušejte,je přímo k
hanulice
(upraveno)
6. 2. 2009, 21:48
hned se mi sbíhají sliny,dcera má dvacetiny,tak myslím,že tenhle moučníček zvítězí,moc chválím
Mufla
(upraveno)
6. 2. 2009, 22:20
@hanulice
je opravdu moc dobrý,jen se nelekejte,až ho budete vytahovat z trouby-bude vypadat fakt divně ale vše zakryje zakysaná smetana a výsledek bude super a hlavně,bude chutnat
hanulice
(upraveno)
7. 2. 2009, 17:13
@Mufla
My jsme buchtový tak i kdyby to mělo špatnej vzhled,tak to zblajzneme