(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
famozní strouhaná buchta s jablky
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 40 dkg polohrubé mouky, * 15 dkg cukru, *1 hera( možno použít i jiný tuk na pečení), *1/2 prdopeč, *3 žloutky
**NÁPLŇ : *strouhaná jablka, * cukr dle chuti, *skořice, *ze 3 bílků sníh
Postup přípravy
1/3 těsta dáme do mrazáku ztuhnout...
Ze zbylého těsta vyválíme placku,kterou přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech,okraje vytáhneme. Smícháme si nastrouhaná jablka s cukrem,skořicí a se sněhem z bílků,které rozprostřeme po celém těstě. Vyndáme těsto z mrazáku a na hrubém struhadle nastrouháme na jablka. Pečeme v předehřáté troubě do růžova.Po upečení pocukrujeme.
Ze zbylého těsta vyválíme placku,kterou přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech,okraje vytáhneme. Smícháme si nastrouhaná jablka s cukrem,skořicí a se sněhem z bílků,které rozprostřeme po celém těstě. Vyndáme těsto z mrazáku a na hrubém struhadle nastrouháme na jablka. Pečeme v předehřáté troubě do růžova.Po upečení pocukrujeme.
suroviny
navážíno
hotové těsto
ten menší kousek dáme domrazáku
vyválíme těsto a přendáme na plech
nastrouháme jablíčka
Přidáme cukr a skořici dle chuti
Ušleháme sníh z bílků
sníh přidáme k jablíčkům a jemně promícháme
jablíčky se sněhem pokryjeme celý plech
těsto z mrazáku nastrouháme a pokryjeme celý koláč
koláč připravený do trouby
a už vonííííííííííííííí.. :)
Dobrou chuť přeji.. ;)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
efu
(upraveno)
11. 11. 2011, 14:39
my jí říkáme hraběnčiny řezy
Irka.M
(upraveno)
16. 9. 2011, 19:47
Už je v troubě a voníííí nám po celém bytě,
Pizina
(upraveno)
6. 2. 2009, 10:36
Dobrý den, tak přesně tuhle buchtu jsem dnes hledala a vida je tu máme spoustu jablek a pořád se peče jenom štrůdl a mokrá buchta, né že by se nesnědly ale už to není ono děkuji za recept a hlavně za ilustraci Lenka
tajemno 01-005505
(upraveno)
10. 2. 2007, 12:29
Tak jsem se konečně dostala k tomu, abych přidala obrázkový postup...