Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Bramborové pirožky

0.0
Bramborové pirožky

Potřebné ingredience

400g vařených oloupaných brambor, 250g polohrubé mouky, 100g másla, 300g mletého masa, sůl, 1 vejce

Postup přípravy

Najemno nastrouháme brambory(vařené ve slupce den předem), přidáme sůl, mouku, rozměklé máslo a vypracujeme těsto, které vyválíme na asi 4mm plát. Vykrajujeme čtverce 10x10cm, do středu dáme náplň a přehneme. Okrajeme přimáčkneme k sobě. Potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 20 minut na 200.Výborně chutnají máčené v zakysané smetaně případně smícháme 150g zakysané smetany se 2 lžícemi majolky a nastrouhaným stroužkem česneku.
Náplň: orestovat cibulku, na ni mleté maso, osolit, opepřit.
Náplň2:kdo má rád sýr cottage, tak s ním to rovněž nemá chybu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie