Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Bramboračka s houbami

0.0
Bramboračka s houbami

Potřebné ingredience

olej, 1 cibule, 1 mrkev, hladká mouka, voda, 3-4 brambory (záleží jak husou polévku chcete), hrst sušených hub, koření - lžička celého kmínu, lžička drceného kmínu, špetka mletého pepře, masox - vegeta či sůl

Postup přípravy

viz foto postup...

množství mrkve, brambor i hub zálaží na vás, jakou ji chcete mít, ale mouka už vám polívku zahustí....

na oleji orestujeme do skolovata cibulku - nakrájenou na drobno. Přidáme mrkev buď na kostičky nebo nastrouhanou na největší slzičce... krátce orestujeme

zaprášíme hladkou moukou, množství tak aby tuk pohltit mouku akorát.... krátce orestujeme.... když dýl - tmavý základ - tmavší polévka.... zálaží na vás. pozor, ať nepřipálíte!!

Zalijeme studenou vodou, metličkou rozmíchámě aby ze základu z mouky nebyly žmolky. Nebojte se toho. Přijde k varu, přidáme nakrájené brambory na kostičky.

přidáme hrst sušených hub

koření - kmíny, masox a vegetu.... nebo jen sůl, jak jste zvyklé chutit vy.

no a máme vařeno, když jsou brambory měkké

Hotovo, přeji Dobrou chuť :-)

To jsou zmiňované v předchozím receptu kuličky z Lidlu - říkáme tomu smažený hrášek - patří to jako zavařka do polívky.. je to opravdu smažené, fritovaníé asi, křupavé. Když ale jsou déle v polívce, rozmočí se. Servíruje se proto až na talíři. Syn je opravdu musí mít všude, proto i tady na bramboračce, nedivte se :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie