(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
FAZOLOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
TROCHU FAZOLÍ (nechám přez noc namočený),BOBKOVÝ LIST, KOUSEK ŠPEKU,5-6 OŠKRÁBANÝCH BRAMBOR, 2 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY,SŮL, MASOX A TROŠIČKU OCTU
Postup přípravy
VEČER SI NAMOČÍM TROCHU FAZOLÍ.
PAK PROPERU, DO HRNCE SI DÁM VODU, PŘIDÁM FAZOLE, BOBKOVÝ LIST A KŮŽI ZE ŠPEKU.
KDYŽ JSOU FAZOLE POLOMĚKÉ, TAK PŘIDÁM BRAMBORY NAKRÁJENÉ NA KOSTIČKY A NECHÁM VAŘIT DO MĚKA. POTOM POLÉVKU ZAHUSTÍM JÍŽKOU ( jížku udělám tak, že si nakrájím na kostičky tošku špeku, nechám na pánvi rozpustit a přidám 2 lžíce hladké mouky, promíchám a vleji za stálého míchání do polévky). NA KONEC OCHUTÍM SOLÍ, MŮŽE SE DÁT KUSEK MASOXU A TROŠKU OCTU. POKUD SE VÁM ZDÁ POLÍVKA ŘÍDKÁ, DOHUSTĚTE JÍŽKOU KUPOVANOU.
PAK PROPERU, DO HRNCE SI DÁM VODU, PŘIDÁM FAZOLE, BOBKOVÝ LIST A KŮŽI ZE ŠPEKU.
KDYŽ JSOU FAZOLE POLOMĚKÉ, TAK PŘIDÁM BRAMBORY NAKRÁJENÉ NA KOSTIČKY A NECHÁM VAŘIT DO MĚKA. POTOM POLÉVKU ZAHUSTÍM JÍŽKOU ( jížku udělám tak, že si nakrájím na kostičky tošku špeku, nechám na pánvi rozpustit a přidám 2 lžíce hladké mouky, promíchám a vleji za stálého míchání do polévky). NA KONEC OCHUTÍM SOLÍ, MŮŽE SE DÁT KUSEK MASOXU A TROŠKU OCTU. POKUD SE VÁM ZDÁ POLÍVKA ŘÍDKÁ, DOHUSTĚTE JÍŽKOU KUPOVANOU.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé