Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

ČTYŘBAREVNÝ KOLÁČ-LAHŮDKA

0.0
ČTYŘBAREVNÝ KOLÁČ-LAHŮDKA

Potřebné ingredience

2 hrnky polohr.mouky, 1 hrnek mléka, 1 hrnek cukru, 0,5 hr oleje,2 vejce, 1 prdopeč,1 van.cukr......2 tvarohy(jemné ve vaničce)2 šlehačky, 1 ztužovač šlehačky, moučkový cukr dle chuti, Granko, 1 čokoláda na vaření, 1 PL citr.šťávy,....2 kompoty jahod,2 červené želé od Dr. Oetkera

Postup přípravy

Tento recept mám opět z kalendáře s recepty.Moc se mi líbil na obrázku, tak jsem ho musela vyzkoušet. Výsledek je úžasný.
Já jsem si udělala korpus svůj světlý z litého těsta, ale kdyžtak napíšu dolů ještě postup na korpus , který byl napsaný u originálu.
Šlehačem vyšleháme šlehačky s troškou mouč.cukru a ztužovačem šlehačky. Pak zašleháme tvarohy, citr. šťávu a kdyžtak ještě moučkový cukr podle chuti.Tvaroh. krém rozdělíme na tři části a 1/3 obarvíme Grankem a nastrouháme celou čokoládu. Na vychladlý korpus natřeme jednu část bílého krému, pak natřeme tmavý krém a nakonec poslední díl bílého krému.Naskládáme pokrájené okapané jahody z kompotu (možno i jiné ovoce) a zalijeme červeným želé. Návod je na sáčku. Rozmíchává se v tekutině a mně vyšla šťáva z kompotů akorát na dvě želé. A to je vše.

Orig. recept na korpus:
4 vejce,4 lžíce cukru,4 lžíce pol.mouky, 4 lžičky rozpuštěného másla
Do sněhu z bílků vmícháme žloutky, cukr a postupně mouku a vlažné máslo.Těsto nalijeme do formy a pečeme při 170°C.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie