Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Zapečený kuřecí mls

0.0
Zapečený kuřecí mls

Potřebné ingredience

3 kuřecí prsíčka, 10 dkg anglické slaniny, 2 cibule nebo jeden pórek, 20 dkg plátkového sýra, pepř, sůl, 2 lž. oleje, špetka gyros koření

Postup přípravy

Připravíme si zapékací mísu, někdy je lepší volit třeba kulatý hrnec, který jde dát do trouby, zkrátka čím menší základna, tím větší počet vrstev. Já dělám z dvojnásobného množství ingrediencí. Kuřecí prsíčka si podélně rozřežeme na menší plátky, osolíme, opepříme, okořeníme gyrosem a pokapeme sojovkou. Cibuli nebo pórek nakrájíme na kolečka. Do zapékací misky na dno dáme olej 2lž., plátky z jedné cibule nebo pórku, na to plátky z poloviny anglické slaniny (používám dlouhou slaninu), polovinu kuřecích prsíček a na to plátky sýru (používám tavené plátky třeba Apetito či veselou krávu), ale dá se použít jakýkoliv jiný druh sýra. A opět stejný postup ještě jednou - cibule, slanina, prsíčka, sýr. Končíme sýrem. Vrstev můžeme udělat kolik chceme. Dáme zapéct cca na 30 -45 min na 220°. Po upečení můžeme nakrájet na čtvrtky jako dort.

Obměna: navíc přidávám někdy nivu a uvařené růžičky brokolice. Někdy tam narvu co dům dá. Takže hodně variabilní recept, stačí je mít fantazii.

Podávám nejčastěji s bramborem /amer.brambory/hranolky. A s bohatou zeleninovou oblohou či zeleninovým salátem.

Recept není můj, je z webu labužník.com

Dělám z této dlouhé slaniny a tohoto druhu sýra (příchuť a značka jakákoliv)

Prsíčka si podélně rozřežeme na menší plátky.

osolíme, opepříme, okořeníme gyrosem a pokapeme sojovkou.

Cibuli nebo pórek nakrájíme na kolečka. Do zapékací misky na dno dáme olej 2lž., plátky z jedné cibule nebo pórku, na to plátky z poloviny anglické slaniny (Já cibuli tady nedala - kojím a pórek jsem zapomněla koupit)

Polovinu plátků prsíček.

a na to plátky sýru (používám tavené plátky třeba Apetito či veselou krávu), ale dá se použít jakýkoliv jiný druh sýra. A opět stejný postup ještě jednou - cibule, slanina, prsíčka, sýr. Končíme sýrem. Vrstev můžeme udělat kolik chceme.

Dáme zapéct cca na 30 -45 min na 220°.

Upečeno

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zdenka54 15. 3. 2009, 17:28
omluva Ilonce (F)
zdenka54 15. 3. 2009, 17:27
Mls jsm dnes dělala,je to ve chvilce udělanéa výsledek vynikající (clamp)jako příloha byly opečené brambůrky,Ivanko,díky (L)
miminko3 15. 3. 2009, 8:59
Ilonko tak jsem vcera delala tuto (pl) a muzu rict ze je to fakt super (clamp) pridala jsem nivu a papricku a byla to bomba (radost) (radost) (radost) i nase (mamca) bastila jak o zivot. misa (hello)
Luciášš 11. 3. 2009, 8:30
tak dnes ti přichystám už se těšíme jelikož už jem byla s nápadama co k obědu na čtýru ;-) ;-) ;-)
Doubka 10. 3. 2009, 17:43
tak jsem to zkusila a musím říct, že je to opravdu bašta..nedělala jsem to s hranolkama ale s bramborovou kaší a jen se po tom zaprášilo..doporučuji (Y) |:o)
mirabela 9. 3. 2009, 10:17
Dobrý den Ilono (Y),vypadá to skvěle (Y),dneska vyzkouším (clamp),díky za inspiraci |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie