Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

VEPŘOVÉ PLÁTKY v MARINÁDĚ

0.0
VEPŘOVÉ PLÁTKY v MARINÁDĚ

Potřebné ingredience

6 plátků vepřové krkovice
Suroviny na marinádu: 3 vejce, 1 1/2 lžičky soli, 1 1/2 lžíce magi, 1 1/2 lžíce woršestru, 1 1/2 lžíce hořčice-plnotučné, 1 1/2 lžíce solamylu a 6 stroužků česneku rozdrtit

Postup přípravy

Suroviny na marinádu všechny promícháme a vyšleháme. Potom marinádou protáhneme plátky masa a naskládáme do misky. Necháme uležet 24 hod. Potom je opékáme na pánvi. Maso je úžasně křehké a má výtečnou chuť.

Příloha: Pečené brambory se sýrem - Oloupané středně velké brambory, zespoda seřízneme. Zvrchu asi 6X nařízneme, ale ne až dolů. Vyskládáme brambory na vymazaný plech jeden vedle druhého. Navrch posolíme , opepříme a posypeme strouhaným sýrem. Dáme péct do trouby asi při 180 - 200 C a pečeme asi 45 minut. Jsou výborné .

Příloha : tatarská omáčka.
Zkuste, určitě budete mít doma úspěch. Jídlo je to výborné a určitě se zavděčíte.!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dajinka.ch 15. 4. 2007, 15:31
Jaruš,tento recept mám už asi 2 roky od kamarádky a dělám ho i z kýty,kuřecího a krůtího-klidně z vepř+drůbežího dohromady...je to vážně výborný,dělám k tomu opečené brambory a náš malej to pojmenoval "to vonavý masíčko",protože když se smaží,tak voní po celým baráku..není velký jedlík,ale tohodle masa sní pokaždé 2 kousky..
Jaruš53 21. 4. 2007, 15:52
@dajinka.ch Danuško, získala jsem tento recept s krkovicí, ale jelikož máme rádi kuře na všechny způsoby, tak dělám i kuřecí. Máte pravdu, že to provoní celý byt. Máme to taky moc rádi a hlavně je to rychlé papáníčko. Mějte se hezky jarka (L)
pavlinice 14. 4. 2007, 22:00
Tak jsem dneska udělala tu krkovici,ale nějak jsem nepřekvapila.Vonělo to nádherně,špatné to taky nebylo,ale asi to magi nebo co se manželovi nezdálo.Jinak mě to chutnalo. :-$
Jaruš53 15. 4. 2007, 14:30
@pavlinice Pavlínko, jestli mužovi vadí magi, tak zkuste místo toho čínskou sojovou tmavou omáčku. u nás používáme magi pouze do polévky, jinak ho nepoužívám, ale v této marinádě mě kupodivu magi nevadilo. Asi je to na chuti každého. Budu Vám držet palečky, aby jste příště oslnila. To víte chlapi jsou většinou zaměřené na dobrou baštu. Taky mám takového mlsouna doma.Mějte se hezky Jarka
pavlinice 10. 4. 2007, 21:07
*-)mohla bych koupit ten woršestr, magi a vyzkoušet.Dělám také různé marinády a tahle vypadá taky slušně. :-PDíky za tip :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie