Domácí perník
Potřebné ingredience
25 dkg hladké mouky,15 dkg cukru moučka,5 dkg rozehřátého tuku,3 lžíce medu,1/2 prášku do perníku,mokka lžička jedlé sody,2 lžičky kakaa,1 celé vejce,1/8l(případně ještě trošku více) mléka
Postup přípravy
Zpracujeme řidší těsto(můžeme přidat ještě trošku mléka podle potřeby) a nalijeme na vymaštěný a vysypaný pekáč.Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Upečený a vychladlý můžeme rozříznout a pomazat zavařeninou,nebo i povidly a nahoře polít čokoládovou polevou.Případně polevu ještě posypat kokosem.Záleží na vás.
Nám chutná ale i jen samotný bez zavařeniny,polevy...
Upečený a vychladlý můžeme rozříznout a pomazat zavařeninou,nebo i povidly a nahoře polít čokoládovou polevou.Případně polevu ještě posypat kokosem.Záleží na vás.
Nám chutná ale i jen samotný bez zavařeniny,polevy...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé