Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Domácí medovník

0.0
Domácí medovník

Potřebné ingredience

Na těsto - 2 lžíce medu, 5 lžic mléka, 5 dkg másla, 15 dkg cukru, 45 dkg hladké mouky, 1 lžíce sody, 1 vejce. Jeden krém - 1 celé máslo a slazené salko z plechovky . Druhý krém - 2 zakysané smetany.

Postup přípravy

Těsto - ve vodní lázni rozehřát med, mléko, máslo, cukr a přidat do hladké mouky se sodou a vejcem. Vypracovat těsto a rozdělit na pět stejných dílků. Každý rozválet na placku (obkrojit např. pokličku ) a okrojené části taky upéct ( pak nadrobit a posypat vrch). Péct na pačícím papíru 180 stupňů asi 4 minuty jedna placka. Nechat vychladnout placky a potírat každou placku krémem na střídačku,jedním a pak druhým tak aby vyšel krém ze salka na vrchní placku. Potřít i po krajích a posypat směsí,která je z nadrcených upečených zbytků okrajů a nasekaných ořechů. Nechat ztuhnout v lednici. Je výborný :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Erda 12. 4. 2010, 12:15
Tak jsem udělala tchýni k narozeninám Váš (^) a dostala jsem pochvalu (Y). Je trošku sladší, ale jinak dobrý (clamp) (F)
s.a.l.l.y. 11. 3. 2010, 16:12
Leji díky , je vynikající (jidlo). (F) Petra , Klárka (X) a Nička (X).
Ilonáček 8. 3. 2010, 20:49
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Erda 8. 3. 2010, 15:55
To mě zaujalo :-o. Musím to taky někdy vyzkoušet, snad to zvládnu *-). Jen se bojím toho těsta ve vodní lázni :-|. Nebude se to potom lepit k válu nebo to mám podsypávat moukou?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie